Top 4 klachten van gebruikers onthuld over de nieuwe bètaversie van cryptobetalingen van Signal

Signal, op privacy-gerichte messenger-app, heeft vroege gebruikersfeedback geplaatst van de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde bèta-lancering van zijn betalingsintegratie met het MOB-token van MobileCoin. Jun Harada, hoofd van groei en communicatie van Signal, onthulde in zijn blogpost de vier belangrijkste klachten van gebruikers over de nieuwe cryptocurrency-integratie tot nu toe.

Hierbij is er een grote klacht van veel gebruikers over het hele concept zelf, omdat ‘cryptocurrency het ergste is’. Dergelijke gebruikers verzekerde hij ervan dat het een optionele functie was. Op 6 april kondigde Signal aan dat het zijn privacybeschermingsfuncties wil uitbreiden naar betalingen. Dit in een poging om het succes na te doen van PayPal-eigendom Venmo, een snelle en relatief goedkope peer-to-peer betalingsdienst die populair is in de Verenigde Staten.

Over MOB was de belangrijkste klacht van gebruikers dat de “vergoedingen te hoog” zijn, omdat de transactiekosten voor MobileCoin momenteel rond de € 0,60 of $ 0,60 liggen. Het bedrag was “nogal veel om je vriend te betalen voor een stuk pizza” erkende Harada met een praktisch voorbeeld. En hij zei meteen dat Signal bezig was met het verlagen van de transactiekosten.

De moeilijkheid om geld in en uit te krijgen, betrof een andere klacht. In het VK gevestigde gebruikers moeten nu geld overmaken naar beurzen die MobileCoin ondersteunen. Dit brengt vervolgens extra financierings-, transactie- en opnamekosten met zich mee, die bovenop de kosten van Signal komen. Het bedrijf meldde als laatst over de klachten dat de prijsvolatiliteit van MOB een grote zorg was voor gebruikers.

Momenteel heeft het token een onduidelijke positie op de cryptomarkt. In december 2020 ging MOB live, met 250 miljoen munten geslagen bij Genesis, en voornamelijk verhandeld op FTX, met een dagelijks volume van ongeveer $ 20 miljoen. De prijs van het token is vermeld op CoinGecko, maar geen marktkapitalisatie. Het bedrijf had alternatieven overwogen zoals Zcash (ZEC) of Lightning, volgens Harada.

Hoewel het erg privé is, in het geval van Zcash, is het niet snel of mobielgericht genoeg. Echter, Lightning heeft geen “zeer sterke privacy garanties”. Hij voegde er echter aan toe dat deze projecten allemaal voortdurend worden verbeterd. En zij hopen dat deze projecten erop gericht zijn om dichter bij de integratie te komen met een app als Signal, zodat het in de toekomst mogelijk zou zijn, aldus Harada.

Zoals aanvankelijk gehoopt was, lijkt de integratie van Signal met MOB niet zo soepel te zijn verlopen, waarbij sommige leden in de gemeenschap het token bestempelen als ‘shitcoin’. Bovendien trekken zij de relatie van Signal met MobileCoin met Moxie Marlinspike, Signal-oprichter, in twijfel, nadat hij naar verluidt in een vroege versie van Het whitepaper van MobileCoin verscheen als CTO.

Joshua Goldbard, MobileCoin-CEO, verzekerde In een Reddit-thread op 8 april de gemeenschap dat Marlinspike alleen als “technisch adviseur” diende en nooit als manager van het project. Anderen hebben de aandacht gevestigd op een verdachte stijging van de prijs van de munt. Voordat Signal zijn integratie met MobileCoin aankondigde, is de prijs gestegen van $ 7 op 28 maart naar ongeveer $ 65 op 6 april, laat CoinGecko zien.

Op 7 april bereikte MOB zijn hoogste punt ooit van $ 69, die de volgende dag werd gevolgd door een crash naar $ 40. MOB zit vanaf woensdag op $ 53.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.