Tweede beste week afgesloten door Bitcoin: 5 punten om deze week in BTC te bekijken

Nu de aandelen tuimelen en BTC erin slaagde de week af te sluiten boven $ 50.000, begint Bitcoin (BTC) een nieuwe week met een duidelijke bullish toon. Kopers ondersteuning komt binnen, na een gemengde prestatie vorige week met meerdere tests van $ 46.000. Bovendien bevindt BTC/USD zich binnen 15% van de hoogste punten ooit.

Met vijf factoren die waarschijnlijk van invloed zullen zijn op de prijsbeweging van Bitcoin, bekijkt CoinTelegraph wat handelaren de komende dagen te wachten staan

Aandelen duiken terug als USD-winsten

Met indices die naar links en rechts dalen, keert het tij voor het aandelenwonder van het afgelopen jaar. Terwijl wordt gewaarschuwd dat de route nog lang niet voorbij is. Maandag verloren Aziatische aandelen meer dan 1% op de beurs door opvallende verliezen in technische aandelen. Zoals bij de favorieten van de crypto-industrie Tesla en MicroStrategy. Vorige week was er een sterke afsluiting.

Toch waren de verwachtingen voor een domino-effect voor de VS, voordat Wall Street terugkeerde. De Nasdaq 100 zou, volgens analisten van Morgan Stanley, zelfs het 200-dagen voortschrijdend gemiddelde kunnen halen. Dit ligt ongeveer 800 punten onder het huidige niveau van 12.642. Kim Stafford, hoofd Azië-Pacific bij Pacific Investment Management, vertelde aan Bloomberg dat er veel volatiliteit in de markten te zien zal zijn.

Volgens Stafford zijn ze ervan overtuigd dat het vertrouwen toeneemt, vooral nu vaccins online komen. Er zal dus wereldwijd een opleving van de groei zien. Veel redenen zijn op te noemen om vertrouwen te hebben in de markt. Echter, veel hiervan zit al in de prijzen, volgens Stafford. De Amerikaanse dollar stimuleert zijn bestaande sterke prestatie, met grimmige korte termijn vooruitzichten voor aandelenhandelaren.

Vanaf eind februari verlengde de Amerikaanse dollar-valuta-index (DXY) zijn run en bereikte het tijdens het weekeind 92,19. Bovendien bleef het maandag boven de 92-markering. Een problematisch fenomeen voor de prijssterkte van Bitcoin van oudsher. Recente bewegingen op de index zijn minder voelbaar dan in het afgelopen jaar. Hierbij schudde BTC/USD het sentiment in grote lijnen af om een steeds asymmetrischer pad te smeden.

Ondertussen was er een hernieuwde kracht van de olieprijzen, tegelijkertijd met de USD. De olieprijzen namen toe door het nieuws dat de infrastructuur van Saoedi-Arabië een aanval had ondergaan. Naar verluidt is echter de output niet beïnvloed.

Stimulus checks komen eraan

De wetgevers zullen het aanbod van de dollar opdrijven tot $ 1,9 biljoen wanneer ze het laatste coronavirus-stimuleringspakket goedkeuren. Dit nieuws, hoe contra-intuïtief ook, is de belangrijkste drijfveer voor de sterkte van de dollar. De ingrijpende geldinjectie van president Joe Biden, goedgekeurd door de Senaat op zondag, stapelt nieuwe schulden op de bestaande berg van het land.

Echter, het zal in aanmerking komende Amerikanen $ 1.400 uitbetalingen opleveren. De verwachtingen zijn hooggespannen dat minstens een deel van het geld naar BTC zal stromen. Door het toegenomen publieke profiel van Bitcoin dit jaar in vergelijking met de laatste grote stimuleringsuitbetaling van $ 1.200 in maart 2020. De cijfers spreken voor zich, die nu op grote schaal online worden herhaald.

Bitcoin Stimulus, online monitoring-bron, gaf aan dat de gecombineerde waarde van de twee vorige cheques, $ 1.200 en $ 600, vanaf 4 maart meer dan $ 10.250 zou bedragen. Dit zou het geval zijn als elke ontvanger onmiddellijk Bitcoin had gekocht. Anders gezegd, op het moment van ontvangst kocht de eerste stimulans van $ 1.200, 0,18 BTC. Terwijl de cheque van $ 600, 0,02 BTC kocht.

Het bedrag in USD was groter. Toch zou het deze keer op het moment van publicatie slechts 0,028 BTC waard zijn. Ondertussen weegt de zwakte van de dollar op de lange termijn zwaar op de hoofden van beleggers. Door zowel de toename van het aanbod als de andere effecten die samenhangen met de zeer controversiële economische reactie op het virus. Peter Brandt, ervaren handelaar, zei dat Bitcoin alleen zou profiteren van het huidige beleid voor langere perioden.

Ondanks dat hij beweerde geen Bitcoin-maximalist te zijn. Hij waarschuwde zondag dat de devaluatie van de koopkracht van de Amerikaanse dollar nog maar net is begonnen. Verder gaf Brandt aan dat dit de reden is waarom Bitcoin BTC, onroerend goed, Amerikaanse aandelen en grondstoffen zullen blijven stijgen. Uitgedrukt in termen van de Amerikaanse dollar. Ook onthulde hij dat zijn tweede grootste investeringspositie, na onroerend goed, zijn BTC-allocatie is.

Tweede hoogste wekelijkse afsluiting ervaren door Bitcoin

Bulls werden binnen Bitcoin gestimuleerd naarmate het weekeind kwam en ging, terwijl een nieuwe stijging BTC/USD meer dan $ 50.000 opleverde. Op Bitstamp bedroegen de lokale highs in totaal $ 51.177, in lijn met de aankondiging van de stimulus. Positief investeringsnieuws uit China breidde tegelijkertijd het verhaal over het aanbodtekort uit. Hierbij lag de nadruk op institutionele buy-ins.

Zo wordt de toch al afnemende hoeveelheid BTC die op de markt kan worden gekocht, verminderd. Het hield maandag geen stand. Echter, het psychologisch opvallend niveau slaagde er wel in om stand te houden voor de wekelijkse afsluiting. Dit leverde de tweede grootste wekelijkse afsluiting van Bitcoin op. Medeoprichter en CTO van on-chain analytics resource Glassnode, Rafael Schultze-Kraft, analyseert het gedrag van handelaars.

Hij voorspelt dat een rendement van minder dan $ 46.600 onwaarschijnlijk is. Op zondag schreef hij dat deze steun goed standhoudt. En dat het sterker werd! Verder dat er nu een muur is van 1,2 miljoen $ BTC die tussen de $ 46,6k en $ 48,6k on-chain schoof. Schultze-Kraft zei verder dat het 6,5% is van het circulerend aanbod. Het zou hem verbazen als het binnenkort zou dalen.

Een opvallende trend was een algemeen gebrek aan interesse bij met name consumenten, voor Cointelegraph Markets-analist Michaël van de Poppe. Ondanks de hogere prijsniveaus. Hij gaf maandag in een tweet aan een afname van de betrokkenheid van sociale media en media-aandacht op Bitcoin te hebben opgemerkt, de afgelopen tijd. In zijn tweet gaf hij verder aan dat een paar weken geleden iedereen en hun ouders Bitcoin uit FOMO wilden halen.

Echter, de huidige periode zou de tijd zijn om jouw posities op te bouwen, als er geen hype is. Bitcoin Archive, het populaire Twitter-account, was het daarmee eens en antwoordde dat de interesse op en neer gaat, samen met de prijsprestaties.

Niemand verkoopt

Onder marktdeelnemers bevestigden aanvullende on-chain indicatoren dat zaken normaal verder gingen. Uit gegevens blijkt dat met $ 50.000, miners niet geïnteresseerd zijn in verkopen. Tegelijkertijd blijven de stromen naar beurzen en wisselreserves afnemen. De verkoopdruk is afkomstig van institutionele spelers die zich moeten voorbereiden op rapportage wanneer Q1 afloopt, verre van een bearish signaal. Dit gaf statisticus Willy Woo aan.

Woo vertelde gaf uitleg aan Twitter-volgers eind vorige week. Hij vroeg wie er heeft verkocht. Hierop antwoorde hij dat hij van mening is dat uit de gegevens blijkt dat marge longs worden geliquideerd. En dat hedgefondsen aan het herschikken zijn voor het einde van de Q1-rapportage. Verder zei Woo dat velen toestemming hebben om te her balanceren wanneer een toewijzing te groot wordt.

En dat BTC ongelooflijk goed heeft gepresteerd. Het advies is de winnaars verkopen en meer verliezers te kopen, volgens Woo. Hij merkte ook op dat grote whales hebben verkocht. Tegelijkertijd hebben kleinere whales, die tussen de 10 en 100 BTC bevatten, hun aanwezigheid vergroot. Woo zegt dat de kiemrust laag is en dat het dus jonge munten zijn. Dit stelt hij door te kijken naar de leeftijd van de munten in deze uitverkoop.

Hij voegde toe, naast grafieken van Glassnode en zijn eigen analysehulpmiddel Woobull, dat het nieuwe whales zijn die zich onlangs hebben ingekocht door hun posities te verkopen. En dat hiertegenover koopondersteuning van sterke hodlers komt, zei Woo.

Terugkomst van extreme hebzucht

De Crypto Fear & Greed Index geeft weer een signaal van extreme hebzucht onder investeerders. Na een stevige daling tot angstgebied. De index bereikte maandag 81/100, een stijging vergeleken met 76 de dag ervoor, om aan te geven dat verdere prijsstijgingen van korte duur zou kunnen zijn. Het was nog maar een week geleden 38/100. Een on-chain-analyse heeft een overtuigend tegenargument.

Hierbij tonen de Network Value to Transactions (NVT) -gegevens van Glassnode aan dat het volume in grote lijnen gepaard ging met recente prijsstijgingen. Yann Allemann en Jan Happel medeoprichters, tweetten verwijzend naar Woo, de vraag van wat een gezonde stijging van de prijs van Bitcoin definieert. Dat is een die wordt ondersteund door een on-chain volume, volgens Alleman en Happel.

Stijgt de prijs te snel, zonder dat de blockchain-activiteit een inhaalslag maakt, dan is dat vaak niet duurzaam, volgens Alleman en Happel. Vanaf vóór de piek van de bullmarkt in 2017, is NVT op een bevredigend gestage manier gestegen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.