V2-platform aangekondigd door B.Protocol voor DeFi-liquidaties

B.Protocol, gedecentraliseerde financiële dienst, heeft plannen aangekondigd voor een nieuwe versie die de liquidatie van lening posities met lage onderpand op uitleenplatforms zal verbeteren. De aanstaande v2 is gebaseerd op een witboek voor een nieuwe Backstop Automatic Market Maker, B.AMM, geschreven door een paar anonieme leden van de community.

Zo onthulde het backstop-liquiditeitsprotocol voor DeFi-leningsplatforms in een release die dinsdag werd uitgegeven. Het v1-ontwerp gebruikte professionele vereffenaars om de winst te delen met gebruikers in plaats van met miners. Dit was niet voldoende om het probleem van kapitaalinefficiëntie aan te pakken, volgens een blogpost gepubliceerd door Yaron Velner, de oprichter van B.Protocol.

De hefboomratio op gedecentraliseerde beurzen (DEX) is zelden hoger dan vijf keer. In tegenstelling tot gecentraliseerde beurzen zoals Binance die handel met hefboomwerking tot 100 keer gebruikersdeposito’s aanbieden. Ondanks de enorme liquiditeitspool die beschikbaar is voor DEX-platforms, hebben deze een aanzienlijk lagere hefboomwerkingslimiet.

Het probleem van hoge slippage op gedecentraliseerde beurzen dwingt DEX-lening platforms om conservatief te zijn met hun onderpandfactoren voor leningen, is de mening van Velner en de auteurs van het B.AMM-witboek. Liquidatie op DeFi-leningsplatforms lijkt inderdaad beperkt tot arbitrage van flitsleningen, met hoge slippage en krappe spreads op AMM’s zoals Uniswap en SushiSwap.

Een systeem van market-maker-keeper, of keepers, die onder meer verantwoordelijk zijn voor het uitvoeren van liquidaties, wordt door DeFi-leningsplatforms zoals Maker gebruikt. Deze keepers zijn de focus van onderzoek geweest tijdens Black Swan-evenementen zoals Black Thursday in maart 2020. De liquidatiemechanismen van DeFi presteerden over het algemeen goed te midden van een “tsunami van liquidaties in mei”, zoals eerder in juni echter door Cointelegraph werd gemeld.

De oplossing van B.Protocol voor het probleem is een platform waarmee gebruikers liquiditeit kunnen bieden voor mogelijke liquidaties, via een automatisch herbalanceringsprotocol dat onderpand omzet voor schuldaflossing. Dus schuldaflossing in ruil voor onderpand. Het herbalanceringsproces zal gebaseerd zijn op de stabiele swap-invariant van Curve Finance voor activaprijzen, volgens Velner en het B.AMM-witboek.

De stabiele swap-invariant is ontworpen voor gecorreleerde activaparen zoals Dai (DAI) en Tether (USDT). B.Protocol v2 zal deze uitbreiden voor niet-gecorreleerde paren zoals DAI en Ether (ETH). Velner legde uit, in een gesprek met Cointelegraph, hoe de stabiele swap-invariant zal worden uitgebreid om te werken voor niet-gecorreleerde activaparen op B.Protocol v2.

Velner legde uit dat het systeem speciaal is ontworpen voor niet-gecorreleerde activa. Dit is mogelijk omdat het systeem afhankelijk is van een externe prijsfeed, bijvoorbeeld Chainlink. Hij legde verder uit dat de stabiele swap-invariant van Curve Finance alleen wordt gebruikt om de korting in het herbalanceringsproces te bepalen. B.Protocol-activaprijzen kunnen worden gegeneraliseerd in Amerikaanse dollars, door gebruik te maken van een externe prijsfeed zoals Chainlink, volgens Velner.

Het voorgestelde DeFi-liquidatieplatform met hoge hefboomwerking kan een liquidatie van maximaal $ 1 miljard per maand aan, volgens het B.AMM-witboek. DeFi-leningsplatforms kunnen hun onderpandfactoren tot vier keer verhogen op het B.Protocol v2, werd ook onthuld door de aankondiging. Los van het potentieel om onderpandfactoren voor DeFi-leningen te vergroten, vertelde Velner ook aan Cointelegraph dat het team simulaties op het protocol heeft uitgevoerd.

Dit werd gedaan tijdens de volatiele perioden in mei, waarbij de resultaten aanzienlijke opbrengsten voor gebruikers laten zien.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.