Search
Close this search box.

Brengt virtueel verzamelen de Bitcoin en Blockchain naar de massa?

Een van de grootste uitdagingen voor Bitcoin en Blockchain om door te breken is het bereiken van de massa. Deze uitdaging zou wel eens aangenomen kunnen worden door een nieuwe industrie, het virtueel verzamelen. Hoe het werkt en waarom het groter is dan je denkt lees je in deze bijdrage.

[affcoups id=”2229″]

Virtueel verzamelen: het non-fungible token

Niet-vervangbare tokens zijn tokens die door bepaalde eigenschappen in de code uniek zijn. Deze tokens kun je, bijvoorbeeld met een code, koppelen aan een digitaal of fysiek bezit. Wanneer je dat gedaan hebt kun je als bezitter van dit token aantonen dat je dit virtuele of fysieke object bezit. Hiermee opent zich een markt voor het verzamelen van digitale of virtuele unieke items met een waarde. Als je zo’n item hebt verkregen kun je door het non-fungible token aantonen dat het item jouw eigendom is en kun je dus ook virtueel verzamelen.

Een user case

Wellicht klinkt dit wel heel abstract. Een praktijkvoorbeeld kan de zaak wellicht verduidelijken. De FORMULE 1 is, net als het bijbehorende spel (F1 2019) razend populair. Iets meer op de achtergrond werkt de FORMULE 1-organisatie aan een tweede spel, een Blockchain-variant. Het is de bedoeling dat je hiermee virtueel kunt racen.

Je racet dan ook niet in virtuele auto’s van FORMULE 1-teams, maar in speciaal gemaakte virtuele FORMULE 1-auto’s. Er komen een aantal gratis racewagens in het spel, maar ook duurdere. Daarnaast ontwerpt men bij speciale races ook speciale race-auto’s. Deze worden geveild in Ethereum (ETH) en de winnaar krijgt de virtuele auto met non fungible token als eigendomsbewijs. Met deze auto, die uiteraard bijzondere eigenschappen heeft, race je jezelf letterlijk en figuurlijk in de kijker. Of dat populair is? De veiling van de allereerste virtuele Formule 1-auto (de F1 Delta Time 1-1-1) leverde ruim 415 Ethereum (ETH) op. Dit was tegen de toenmalige koers zo’n € 100.000,-.

Virtueel verzamelen voor de massa

Nu heeft niet iedere investeerder zo’n bedrag beschikbaar. Ook wil niet iedere investeerder die zo’n bedrag wel heeft dat investeren. Toch lijkt het virtueel verzamelen een trend die niet te stoppen is. Zo registreerde sportschoenenmerk Nike eerder dit jaar het merk ‘Cryptokicks’ voor een eigen cryptomunt. Eergisteren kwam daar de registratie van een patent op het gebruik van non-fungible tokens bij. Volgens het patent kan een koper van een bijzonder paar echte Nike’s deze met een code koppelen aan een non-fungible token op de Ethereum Blockchain en zo een virtueel paar schoenen krijgen. Deze tokens blijken nu de Cryptokicks te zijn.

Opvallend daarbij is dat Nike in maart een andere handelsnaam registreerde. Met de term ‘Footware’ wil men de mogelijkheid bieden om jouw Nikes met behulp van kunstmatige intelligentie en andere technische hulp naar eigen stijl te ontwikkelen. Wanneer je deze naar de Blokchain brengt met Cryptokicks en vervolgens virtueel aan de man brengt kan Nike wel eens een flinke hoeveelheid digitale schoenen verkopen.

De virtuele Nike Air Jordan in Fortnite bleek een doorslaand succes.

Virtuele Nike Air Jordan in Fortnite

Hoewel dit voor sommigen vast erg vergezocht zal zijn is de praktijk er (bijna) klaar voor. Eerder dit jaar bracht Nike, in samenwerking met Epic Games, de legendarische Nike Air Jordan tot leven in de al even legendarische game Fortnite. In bovenstaand filmpje zie je hoe dat eruit zag.

Als dit virtueel verzamelen de trend wordt in 2020 kunnen we verwachten dat massa-acceptatie door gamers niet ver weg is. Klaarblijkelijk is men het daar al gewend om digitaal te verzamelen en in Ethereum (ETH) af te rekenen. Naar mate dit populairder wordt zal de vraag naar ETH toenemen en dat is nooit slecht voor de koers. Als je op de volgende link klikt kun je verder kennis maken met Ethereum (ETH).

[affcoups id=”3782″]

Onze verwachtingen over virtueel verzamelen

Verzamelen zit de Nederlander, van ‘wuppies’ tot zegels, in het bloed. Virtueel verzamelen kan daar wel eens de moderne variant op zijn of worden. Dat deze ontwikkeling het gebruik van cryptomunten onder jongeren en daarmee de markt stimuleert is een mooi gegeven voor investeerders die op koersstijging speculeren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.