Volgens analist zou Ethereum ‘liquiditeitscrisis’ een nieuwe ETH-hoogtepunt vóór Bitcoin kunnen bereiken

Nieuwe analyse onthult dat het native token van Ethereum, Ether (ETH), Bitcoin (BTC) kan verslaan naar nieuwe all-time highs. Ki Young Ju, CEO van on-chain analyseservice CryptoQuant, benadrukte in een tweet op woensdag een liquiditeitscrisis, aan de verkoopzijde, die ETH toch een voorsprong op BTC zou kunnen geven.

Intensivering van Ether-liquiditeitstekort

Met Ether als geen uitzondering beginnen altcoins ook weer te ontwaken, want Bitcoin is met meer dan 50% gestegen vergeleken met het dieptepunt van $ 29.000. Het niveau van $ 3000 is heroverd door de grootste altcoin. Het is een niveau dat deze week nu opnieuw wordt getest als ondersteuning. Het optimisme over Ether blijft hoog na de succesvolle implementatie van de harde vork in Londen eerder deze maand, hoewel de aandacht gericht is op Bitcoin die $ 50.000 terugwint.

Een liquiditeitstekort zou uiteindelijk kunnen dienen om ETH/USD naar nieuwe historische pieken te duwen voordat BTC/USD hetzelfde kan doen. Mede dankzij de veranderingen in het aanbod die via de hard fork werden doorgevoerd. Ki vatte samen dat $ETH op de lange termijn eerder zijn hoogste punt ooit zou kunnen bereiken dan $BTC. In vergelijking met $ BTC ligt de huidige $ ETH-prijs dichter bij ATH.

Hij zei verder dat er meer vraag is tegenover minder aanbod. En dat de liquiditeitscrisis aan de verkoopzijde van $ETH nog steeds toeneemt, terwijl de wisselkoersreserve van $BTC de neerwaartse trend in mei stopte, volgens Ki. De Bitcoin-wisselreserves nemen sinds mei in termen van aantallen af, om pas eind juli weer terug te keren. De BTC-reserves daalden deze week tot 2,44 miljoen van een piek van 2,54 miljoen op 26 juli.

Sinds het lokale hoogtepunt van 21,43 miljoen eind mei op beurzen heeft ETH daarentegen een voornamelijk lineaire neerwaartse trend gezien. Het wisselkoerssaldo is vanaf deze week ongeveer 19,25 miljoen.

Supply shock-strijd

De meer ongebreidelde bull-charge voorspelling voor Ether in vergelijking met Bitcoin wordt niet alleen door Ki ondersteund. Bloomberg Intelligence heeft in een recent rapport ook de voorkeur gegeven aan ETH boven BTC. Bloomberg Intelligence heeft zelfs voorspeld dat er een verandering kan optreden in welke cryptocurrency als grootste aangemerkt wordt, zoals Cointelegraph meldde.

Gegevens blijven ondertussen aantonen dat er ook een supply shock voor Bitcoin aan de gang is. Voor het aanwakkeren van BTC-prijsstijgingen is dit iets wat in het verleden al van invloed is geweest. Analist William Clemente III merkte op bij de laatste cijfers van collega-on-chain analytics-resource Glassnode dat Illiquid Supply Shock-ratio de afgelopen maanden een goede voorlopende indicator is geweest.

Clemente III gaf aan dat impulsen in beide richtingen hebben geleid tot prijsactie. Nu op het vorige niveau, 58K BTC, kijkend naar een nieuwe grote impuls, blijft de statistiek tegelijkertijd langzaam omhoog slijpen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.