Volgens BlockFi CEO zullen Millennials de acceptatie van Bitcoin de komende jaren stimuleren

Millennials, een generatie die wordt geteisterd door studentenschulden, lage lonen en een gebrek aan spaargeld. Deze generatie kan hun financieel verhaal herschrijven met Bitcoin (BTC) en cryptocurrency. Dit werd gesteld op een paneldiscussie tijdens de BlockShow-top van dit jaar in Singapore. Voor het panel, Millennial investment trends – new wave of personal finance, was dit de belangrijkste conclusie.

Het panel werd gevormd door Aya Kantorovich van FalconX, Zac Prince van BlockFi en Michael Sonnenshein van Grayscale. Het panel verdiepte zich in de impact van mMllennials op de toekomst van digitale middelen. Prince identificeerde drie belangrijke trends op het gebied van Bitcoin-acceptatie tijdens de discussie, die onlosmakelijk verbonden zijn met millennials en jongere investeerders.

Deze zijn de voortdurende vermogensoverdrachten van babyboomers naar de jongere generatie door erfenissen, de groei van alternatieve activa en de verschuivende voorkeur voorr alles wat digitaal is. Volgens gegevensprovider Preqin bedroegen de alternatieve activa onder beheer in juni wereldwijd $ 10 biljoen, een stijging van meer dan 55% vergeleken met 2013.

Ondanks dat een groot deel van die verschuiving heeft plaatsgevonden op institutioneel niveau, zullen Millennials toch een steeds belangrijkere rol spelen in deze markt. Prince zei dat hij verwacht dat crypto zal groeien als een deel van die alternatieve lijst. Millennials die in crypto hebben geïnvesteerd vormen een belangrijke waardevolle groep. Het zijn mensen voor waren op deze trend.

Het is slechts een kwestie van tijd, zoals hoe Prince het ziet, voordat meer financiële instellingen opritten creëren om deze demografieën te bedienen. Aya Kantorovich, hoofd institutionele dekking bij FalconX, voegde toe dat het echt een kwestie van toegankelijkheid is. Kantorovich is minder optimistisch over de huidige millenniumtrends. Toch gaf ze aan dat haar bedrijf een grote toestroom heeft gezien van retailgerichte aggregators.

En ook van betalingsproviders die “goede liquiditeit nodig hebben”, wat een duidelijke indicator is van een groeiende acceptatie op consumentenniveau. De algemeen directeur van Grayscale, Michael Sonnenshein, identificeerde ook een belangrijke verschuiving in de manier waarop mensen, vooral jongere generaties, kijken naar cryptodiversificatie.

Hij zei dat hoewel velen geloven dat diversificatie naar crypto een belangrijke beslissing is, wordt diversificatie binnen crypto ook steeds belangrijker. Beleggers beginnen verder te kijken dan Bitcoin en naar andere activa met uithoudingsvermogen, zoals Ethereum (ETH) en Litecoin (LTC). Sonnenshein sprak over een inzicht dat hij vorige week ook met Bloomberg deelde.

Hierin beschreef hij de groei van investeerders die eerst in Ethereum willen investeren, of in sommige gevallen alleen in Ethereum willen investeren.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.