Volgens Elon Musk staat Bitcoin op het punt een bredere acceptatie door de financiële wereld te zien

Elon Musk, de CEO van Tesla, zei in een Clubhouse gesprek op 1 februari dat Bitcoin (BTC) op het punt staat een bredere acceptatie te zien. Clubhouse is een exclusief socialmedia-platform voor audiochats dat alleen op uitnodiging beschikbaar is. Vergelijkbaar met een online privéconferentie kunnen leden deelnemen aan verschillende gesprekken.

Publiekelijk geeft Elon Musk commentaar over Bitcoin

Musk werd gevraagd naar zijn mening over Bitcoin, tijdens het gesprek met Andreessen Horowitz en andere prominente investeerders. De prijs van BTC steeg in 30 minuten met meer dan 14%, toen op 29 januari Musk het woord “Bitcoin” in zijn Twitter-bio plaatste. Bitcoin-investeerders en -enthousiasten wachtten op zeer positieve opmerkingen over crypto, in het algemeen, van Musk, na dit voorval.

Volgens leidinggevenden uit de branche die naar de chat konden luisteren, zei Musk het volgende, toen hem werd gevraagd over Bitcoin. Musk gaf aan dat hij echt van mening is dat Bitcoin een goede zaak is. Hij is een voorstander van Bitcoin. Verder dat hij van mening is dat Bitcoin op het punt staat brede acceptatie te krijgen door conventionele financiën.

Over het algemeen waren leidinggevenden in de branche positief over de opmerking van Musk over Bitcoin. Een partner bij Greymatter Capital, James Todar, zei dat een van de meest vooruitstrevende uitvinders van onze tijd Bitcoin heeft gemist. Elon Musk vertelde op Clubhouse zojuist over een vriend die hem in 2013 een taart gaf in de vorm van een Bitcoin.

Hoewel hij laat op het feest was, denkt Musk dat Bitcoin op het punt staat geaccepteerd te worden in de financiële wereld. Een partner bij 10T Holdings, ‘Dan Tapiero, deelde een soortgelijk sentiment. Hij zei dat het goed aanvoelt dat de rijkste man ter wereld een Bitcoin-supporter is. Tapiero schrijft dat het op de een of andere manier goed voelt dat @elonmusk, een Bitcoin-supporter van zijn leeftijd, de rijkste man ter wereld is.

Hij gaf verder aan moe te worden van Gates/Buffett/Bezos. Hij noemde hun oudere jongens in oude technologie of geen technologie en geen Bitcoiners. Er is misschien hoop voor Gen Z, met een iconoclast en een visionair als voorbeeld. Prominente Bitcoin-investeerders zoals miljardair Tim Draper, hebben Musk en zijn bedrijven, zoals Tesla, gevraagd om BTC rechtstreeks te accepteren, zoals Cointelegraph meldde.

Dat zou Bitcoin een enorme boost geven in het wereldwijde bewustzijn.

Toch daalde Bitcoin in plaats daarvan. Waarom?

Onmiddellijk nadat Musk opmerkingen had gemaakt over de dominante cryptocurrency dropte de prijs van Bitcoin met ongeveer 3%. Nadat Elon over Bitcoin had gesproken, zijn er twee mogelijke redenen waarom de prijs van Bitcoin is gedropt. Allereerst hebben sommigen misschien verwacht dat Musk zijn Bitcoin-bezit zou bekendmaken. Op de tweede plaats had de markt mogelijk gereageerd met een ‘sell-the-news’-reactie.

Omdat de kleine terugval slechts enkele minuten nadat Musk’s opmerkingen waren gepubliceerd plaatsvond. De prijs van Bitcoin vertoont zwakte vanaf de “Elon-pomp” tot $ 38.000 op vrijdag, zoals Cointelegraph meldde. Nu houden handelaren de technische weerstand van $ 34.500 en $ 35.000 nauwlettend in de gaten. Deze moeten worden verbroken om, op korte termijn, meer neerwaartse effecten te voorkomen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.