Volgens Gold-bug zal 2021 een groot jaar worden voor Bitcoin en Ethereum

Frank Holmes, CEO van U.S. Global Investors, zegt dat 2021 een geweldig jaar belooft te worden. En niet alleen voor goud, maar ook voor cryptovaluta. Holmes zei in een maandag interview met Kitco News dat hij verwacht dat digitale activa zoals Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) uitzonderlijk goed zullen presteren naast goud. Holmes is van mening dat deze digitale activa een hogere acceptatie genieten vanwege hun onderliggende waarde opdrijvers.

Holmes was over Bitcoin van mening dat meer mensen de digitale activa omarmen in een voortzetting van een meerjarige trend. Holmes zei dat het aantal wallets en mensen dat Bitcoin omarmt, de afgelopen drie jaar groeit. Hij zegt dat het een mooie gestage groei is. Verder gaf Holmes aan dat BTC niet wordt aangedreven door dezelfde macro-drivers als edelmetaal. Hoewel velen in de crypto-industrie Bitcoin met goud vergelijken.

Het feit dat de Bitcoin prijs de lucht inschoot, is eerder afkomstig van de deflatoire halvering van afgelopen mei. Holmes legde uit dat als morgen alle goudmijnen in de wereld aangeven dat zij het aanbod met 50% zullen verminderen, dan verzekert hij dat het goud $ 10.000 zal kosten. Holmes concludeerde dat het een werking is van vraag en aanbod.

Na de halvering in mei daalde het aantal nieuw gemijnde BTC dat op de markt kwam tot ongeveer 900 per dag. Dit aanbod werd toen snel geabsorbeerd door instellingen en megabedrijven. Intussen blijft Ethereum profiteren van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gedecentraliseerde financiering. Het DeFi-ecosysteem is meer dan $ 14,6 miljard waard, in termen van totale waarde is.

Hierbij is Ethereum de bouwsteen voor veel van die activiteit. Volgens CoinMarketCap is de marktkapitalisatie van DeFi-munten nu $ 18,2 miljard. Holmes verwacht in termen van goud een beweging van “twee standaarddeviatie” voor kostbare goederen. Een beweging die de prijzen in de komende 12 maanden tussen $ 400 en $ 800 zou kunnen doen stijgen.

Holmes zei dat het ons zou brengen van $ 2.200 naar $ 2.600. Maandag braken goud futures uit en stegen met $ 26,40 naar $ 1.866,40 per troy ounce op de Comex-divisie van de New York Mercantile Exchange.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.