Search
Close this search box.

Volgens Grayscale groeien investeerders die alleen in Ethereum investeren

Veel investeerders zijn verslaafd gemaakt aan crypto door Bitcoin (BTC). Echter, volgens Grayscale is het is Ethereum’s Ether (ETH) die meer aandacht begint te krijgen. Michael Sonnenshein, algemeen directeur, gaf in een telefonisch interview met Bloomberg aan dat er in 2020 een aanzienlijke stijging te zien was in het aantal ‘alleen Ethereum’-investeerders.

Dit onderstreept de groeiende aantrekkingskracht van het activum buiten de ontwikkelingsgemeenschap. Sonnenshein zei dat zij in de loop van 2020 een nieuwe groep investeerders ziet die eerst geïnteresseerd is in Ethereum. En in sommige gevallen alleen in Ethereum. Hij zei verder dat er een groeiende overtuiging is rond Ethereum als beleggingscategorie.

Grayscale beheert een categorie fondsen die beleggers directe blootstelling aan de cryptocurrency-markt bieden. Hoewel Bitcoin Trust van Grayscale het meest populaire fonds blijft, heeft de Ethereum Trust ook een sterke stijging van de netto-instroom gezien. De wekelijkse instroom in de Grayscale Ethereum Trust bedroeg in het derde kwartaal gemiddeld $ 15,6 miljoen.

In de grotere Bitcoin Trust bedroegen de wekelijkse netto-investeringen gemiddeld $ 55,3 miljoen. Eind oktober zag de fondsenfamilie van Grayscale een recordinstroom. Grayscale kondigde eerder deze week aan dat zijn Ethereum Trust op 17 december een negen-voor-één-splitsing zou ondergaan. Het is een stap die het fonds aantrekkelijker zou kunnen maken voor beleggers.

Aandeelhouders die op 14 december geregistreerd zijn, zullen acht extra aandelen ontvangen voor elk gehouden aandeel, zoals gemeld door Cointelegraph. De bredere aantrekkingskracht van Ethereum bestaat voor een groot deel uit de explosie van gedecentraliseerde financiering, of DeFi, applicaties die boven op de blockchain worden gebouwd.

Mike McGlone, Bloomberg Intelligence-strateeg, gaf aan dat Ethereum de leiderschapsstatus van het platform lijkt te behouden in deze opkomende markt. De etherprijs is sinds het begin van het jaar meer dan 353% gestegen, maar blijft op minder dan de helft van zijn hoogste punt ooit. Sonnenshein zei, sprekend over de toekomst van Ethereum, dat het slimme contractplatform hetzelfde uithoudingsvermogen heeft als Bitcoin.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.