Voor de tweede keer in hetzelfde aantal dagen probeert Bitcoin voorbij $ 40K te streven

De eerse cryptocurrency had kort zijn $ 40.000 teruggewonnen voordat hij terugkeerde naar niveaus van $ 39.000. Zo haalde de volatiliteit van Bitcoin (BTC) hierna opnieuw de krantenkoppen. Dit is de tweede keer dat Bitcoin in hetzelfde aantal dagen probeert de weerstand van $ 40.000 te doorbreken. Na een vage bearish verschijning van twee weken dat begon op 15 juli.

BTC was vanaf 21 juli getuige van een bull run voor handelspaar BTC/USD, wat leidde tot een piek van 34,13% in slechts zeven dagen. Dit is gebaseerd op de gegevens van Cointelegraph Markets Pro en TradingView. De stijgende BTC-prijs wordt door de cryptogemeenschap direct toegeschreven aan de toegenomen betrokkenheid van traditionele banken en ondernemers zoals Elon Musk en Michael Saylor.

Ook geruchten over Amazon’s betrokkenheid bij crypto duwde deze week de prijs. Toch ontkende de Tech gigant later die geruchten. Bitcoin houdt vast aan zijn voortdurende steun van $ 30.000- $ 40.000, wordt gesuggereerd door de huidige prijsindicatoren. Toch moet BTC nog een positieve verandering van $ 20.000 zien voordat het zijn oude glorie van $ 60.000 kan bereiken.

De plotselinge druk om een onmiddellijke weerstand te verlaten, gaat niet samen met de gang van $ 30.000, wat misschien een goede indicatie lijkt. De prijs van Bitcoin $ 39.500 nadert op het moment van schrijven. Recentelijk is een onderzoek uitgevoerd door CNBC onder een groep portefeuillebeheerders en aandelenstrategen. Hierbij was 44% van de respondenten van mening dat de prijs van Bitcoin zou dalen tot onder de $ 30.000.

Een meer bullish vooruitzicht werd getoond door de overige 56% van de investeerders toonde. 6% van hen hoopte hierbij dat Bitcoin $ 60.000 zou bereiken, in de buurt van het hoogste punt ooit van $ 65.000.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo