Voor digitale yuan debuteert hardware wallet in Xiong’an New Area

De ontwikkeling van een hardware wallet voor de digitale valuta van de Centrale Bank van China, de digitale yuan, is voltooid door een Chinese bank. De Xiong’an-tak van de Agricultural Bank of China in Hebei heeft de eerste hardware-wallet geproduceerd die is ontworpen voor de digitale yuan. Dit werd aangekondigd op 7 februari door de autoriteiten van Xiong’an.

De Party Working Committee van de Xiongan New Area en de afdeling van de People’s Bank of China in Shijiazhuang hebben het product ontwikkeld. De New Area gebieden in China zijn stadsdelen die bijzondere economische steun krijgen van de centrale overheid. Deze zijn onderverdeeld op staats-, provinciaal en prefectuurniveau. Xiong’an is een nieuw gebied op staatsniveau.

De nieuwe hardware wallet ondersteunt dubbele offline betalingen zonder internetverbinding, volgens de aankondiging. Ook biedt de digitale yuan-wallet betalingen zonder het gebruik van mobiele telefoons. Samen met de aanstaande Nieuwjaars vakantie in China komt de nieuwe hardware-wallet voor de digitale yuan eraan. Deze zorgt voor een extra mogelijkheid voor lokale bewoners.

Naar verluidt stelt de nieuwe hardware wallet gebruikers in staat om cadeaus te sturen naar hun familieleden en vrienden om hun nieuwjaarswensen te uiten. Een nieuwe mijlpaal in de acceptatie van digitale yuan acceptatie wordt met de wallet gemarkeerd in China. Xiong’an was een van de eerste vier regio’s die China’s CBDC in april 2020 testte, zoals eerder gemeld.

Het plan van China om de bouw van een slimme nieuwe stad in Xiong’an New District in 2021 te versnellen komt overeen met de lancering van de wallet in de New Area van Xiong’an. De lokale Tech gigant, Huawei, kondigde eind 2020 aan dat de aankomende Mate40-smartphoneserie een geïntegreerde hardware wallet voor de digitale yuan zal bevatten.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.