Search
Close this search box.

De wallet van Robert 10: Robert’s rally sneller dan de Bitcoin

Inmiddels zijn we als eerste cryptocommunity van Nederland al een tijdje druk doende met live beleggen. Na rendement dat ik verdubbelde en het record van week vier besloot ik pas op de plaats te maken. Vorige week besloot ik weer in te stappen en te bezien of ik beter kon presteren dan de Bitcoin. Inmiddels heb ik mijn wallet bekeken en heb ik 2 wijzigingen doorgevoerd. Ben jij benieuwd waarom ik dat deed en welke wisselingen ik heb gedaan? Ik leg het uit in deze bijdrage van de wallet van Robert.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

Zoals ik in de wallet van Robert van vorige week heb aangegeven besloot ik weer in te stappen in de markt. Zoals we verderop zullen zien was dat een goede beslissing. De analyse van deze week zorgde ervoor dat ik twee wijzigingen in de portefeuille heb doorgevoerd. Zoals ik vorige week ook aangaf heb ik de winst van € 43,75 de we al hadden ongemoeid gelaten. Dit ter zekerstelling in geval van een plotselinge koersval. Ook deze week heb ik dit ongewijzigd gelaten, aangezien veel analisten nog steeds een koersval voorspellen. Mocht dit gebeuren, dan houd ik op deze manier in ieder geval mijn inleg veilig(er). Bovendien bieden de rendementen momenteel genoeg mogelijkheden om meer vermogen op te bouwen in de wallet.

[affcoups id=”2543″]

Welke resultaten behaalde de wallet van Robert gedurende de week?

Mijn account bij Bitcoinmeester begon de week met een saldo in traditioneel geld. Dit is uiteraard niet veranderd. Ook investeerde ik het grootste deel van de wallet weer. Dit leidde tot mooie resultaten, al verloor ik ook op één munt. Ik heb de volgende resultaten behaald:
Bitcoin (BTC): + 8,16%
Ripple (XRP): + 19,55%
Eos (EOS): + 27,17 %
Litecoin (LTC): + 13,60 %
BinanceCoin (BNB): – 3,75%
Tezos (XTZ): + 6,48 %

Doordat ik niet in iedere cryptomunt hetzelfde kapitaal had geïnvesteerd kwam mijn rendement op investeringen de afgelopen week op 11,94% uit. Daarmee heb ik de stijging van de Bitcoin (BTC) overtroffen.

Welke cryptomunten heeft Robert gewisseld en waarom?

Ook deze week heb ik me beperkt tot de cryptomunten die qua marktkapitalisatie tot de top 25 behoren. Uiteraard Biedt BitcoinMeester met ruim 130 cryptomunten een veel ruimere keus.

Allereerst heb ik aan de hand van technische analyses beoordeeld wat de verwachtingen voor de komende week zijn voor mijn portefeuille. Op grond van deze analyses zou het beter zijn om Litecoin (LTC), Eos (EOS) en Tezos (XTZ) te verkopen. Op grond van de fundamentele analyses weet ik echter dat Litecoin (LTC) een sterke correlatie heeft met de Bitcoin en in augustus een halving van de miningbeloning heeft gepland. Analisten verwachten dat de Bitcoin sowieso nog ruimte biedt voor groei richting $ 10.000,- en bovendien weten we dat een halving van de Bitcoin tot koersstijgingen leidt. Op basis van de genoemde correlatie verwacht ik dit dus ook voor de Litecoin. Daarop besloot ik de technische analyse voor deze munt niet te volgen.

Hoe koos ik alternatieve cryptomunten om in te investeren?

Voor de herziening van de investeringen in Eos (EOS) en Tezos (XTZ) had ik op basis van mijn fundamentele analyse geen bezwaren. Om te bepalen welke cryptomunten ik daarvoor in de plaats zou nemen heb ik dezelfde werkwijze gevolgd als vorige week. Ik heb dus wederom mijn top 5 opgeschreven. Vervolgens heb ik via technische analyses van de top-25 bekeken welke cryptomunten op basis van de trends de sterkste koopindicaties gaven. Daarna heb ik gekeken welke munten op basis van de oscillatoren de beste vooruitzichten bieden. De shortlist die op deze wijze ontstond heb ik geanalyseerd.

Gezien de verscherpte handelsoorlog tussen Amerika en China heb ik daarbij de alternatieven van Chinese oorsprong overgeslagen. Dit betekent dat de VeChain (VET) en Ontology (ONT) uit de short list verdwenen. Reden hiervoor is dat Amerikaanse klanten terughoudend(er) kunnen zijn om deze alternatieven te gebruiken, nu China populariteit verliest in Amerika. Daarnaast zien we dat als Chinezen hun valuta om willen zetten in cryptomunten, zij massaal voor de Bitcoin kiezen en dat belang heb ik gehouden.

Uiteindelijk besloot ik mijn belang in Eos (EOS) om te wisselen voor Dash (DASH) en mijn belang in Tezos (XTZ) op te geven voor een belang in de Basic Attention Token (BAT).
Al met al ziet mijn wallet er als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Vooruitzichten voor de wallet van Robert in de komende week

Uiteraard blijf ik de komende week de koersen scherp volgen. Allereerst zal de Wallet van Robert vanaf nu vast op de donderdag verschijnen, dus dat vooruitzicht kun je alvast noteren. Daarnaast verwacht ik dat de Bitcoin iets stijgt, waarna de koers zijwaarts zal blijven en uiteindelijk de weg omhoog zal vinden. Bitcoin en Litecoin zijn voor mij op dit moment investeringen voor de langere termijn.

De bull-uitbraak voor Ripple lijkt in de beginfase en daar is nog veel ruimte volgens analisten. Dit geeft alle reden om dat belang te houden. Verder verwacht ik voor BinanceCoin (BNB) een herstel, aangezien zij ruim koploper zijn als grootste cryptobeurs. De terugval in de munt wordt naar mijn idee vooral veroorzaakt door de lichte storingen van eerder in de week. De handel werd toen vertraagd doordat men de drukte tijdelijk niet aankon. Wanneer deze problemen onder controle zijn verwacht ik dat de munt sterk stijgt.

Dit laat onverlet dat ik alert blijf en ook tijdens de week in zal grijpen als nodig. Zoals inmiddels gebruikelijk informeer ik jullie direct op Twitter zodra er wijzigingen zijn. Daar kunnen jullie dan ook direct mijn resultaten en beslissingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom en wie mijn weekresultaat overtroffen heeft.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.