Search
Close this search box.

Wallet van Robert 11: minder rood dan de beurzen

Inmiddels zijn we als eerste cryptocommunity van Nederland al een tijdje druk doende met live beleggen. Na rendement dat ik verdubbelde en het record van week vier besloot ik pas op de plaats te maken. Twee weken terug besloot ik weer in te stappen en te bezien of ik beter kon presteren dan de Bitcoin. Inmiddels heb ik het resultaat weer opgemaakt en mijn wallet geanalyseerd. Ondanks dat de koers van 1 munt daar aanleiding toe gaf heb ik niet gewisseld. Ben jij benieuwd waarom ik die keuze maakte en hoe ik presteerde? Ik leg het uit in deze bijdrage van de wallet van Robert.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

In de wallet van Robert van vorige week zagen we dat ik een mooi rendement maakte. Dat was achteraf gezien een goede beslissing. Deze week verloor ik namelijk, net als de hele cryptomarkt behoorlijk. Gelukkig had ik mijn eerdere winst van € 43,75 veilig apart laten staan. Gezien de resultaten en de volatiele markt zal ik dat voor komende week niet veranderen. Hoewel op basis van de analyses die ik maakte één cryptomunt voor een wisseling uit de portefeuille in aanmerking kwam heb ik dat niet gedaan. Ik leg verderop uit waarom niet.

[affcoups id=”2543″]

Welke resultaten behaalde de wallet van Robert gedurende de week?

Mijn account bij Bitcoinmeester begon de week met een saldo in traditioneel geld en twee nieuwe cryptomunten in portefeuille. Helaas was de markt de afgelopen week met twee flash crashes niet in een goede bui en dat zien we terug in het rendement. Ik heb de volgende resultaten behaald:
Bitcoin (BTC): – 10,60%
Ripple (XRP): – 3,63 %
Dash (DASH): – 12,87 %
Litecoin (LTC): – 17,04 %
BinanceCoin (BNB): – 8,58 %
Basic Attention Token (BAT): – 8,35 %

Doordat ik niet in iedere cryptomunt hetzelfde kapitaal had geïnvesteerd kwam mijn rendement op investeringen de afgelopen week op – 10,06 % uit. Dit betekent dat het rendement van 11,94% dat ik vorige week haalde weer bijna verdampt is. Schrale troost is dat ik iets minder verloor dan de Bitcoin. Ook bleken de wisselingen relatief gunstig uit te pakken. Eos (EOS) verloor namelijk liefst 21,45% en Tezos (XTZ) 17,70%.

Hoe heeft Robert zijn cryptomunten beoordeeld en waarom heeft hij niets gewijzigd?

Aangezien BitcoinMeester met ruim 130 cryptomunten altijd een ruime keuze biedt is het leuk om even naar de koersen te kijken. Zeker omdat BitcoinMeester daar ook veel informatie en grafieken over deelt. Nu de wallet een negatief rendement oplevert was het voor mij een andere situatie dan anders. Tot deze week had ik namelijk altijd de keuze om de winst opnieuw te investeren en nu moet er terug verdiend worden.

Zoals ik in diverse stukken adviseer besloot ik zo rationeel mogelijk te oordelen. Als eerste nam ik mijn bestaande investeringen onder de loep. Uit de diverse technische analyses bleek dat er alleen voor de Basic Attention Token (BAT) geen positieve verwachtingen waren.

Daarna zag ik op basis van de fundamentele analyse dat analisten nog steeds verwachten dat zowel Bitcoin (BTC), Ripple (XRP) als Litecoin (LTC) ruimte hebben voor groei. Over Dash (DASH) zijn vooral de technisch getinte berichten over hun oplossingen goed. Ik besloot dus de portefeuille ongewijzigd te laten op Basic Attention Token (BAT) na. Hiervoor ging ik op zoek naar een vervangende munt.

Op basis van mijn technische analyses kwamen diverse munten, zoals Maker (MKR) en Chainlink (LINK) in aanmerking. Helaas had ik me niet gerealiseerd dat BitcoinMeester minimaal 9 euro in de wallet wil zien om een wisseling van de ene Altcoin naar de andere te maken. Door mijn negatieve rendement was het saldo van de Basic Attention Token (BAT) wallet niet toereikend. Ik zal deze dus even vast moeten houden tot het tij keert. Immers, geld uit de wallet van een andere munt overboeken is niet verstandig en we hadden bepaald dat we de eerdere winst zouden laten staan.

Al met al ziet mijn wallet er als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Vooruitzichten voor de wallet van Robert in de komende week

Zoals ik hiervoor aangaf zien de analisten alle redenen voor een Bull-moment in de cryptomunten waar ik in beleg. Tezamen met het feit dat de technische analyses er goed uitzien verwacht ik dat we een goede kans maken om het rendement weer positief te krijgen. Op de crypto-agenda zien we diverse grotere beurzen en technische updates, dus wellicht kunnen we positief nieuws verwachten.

Dit laat onverlet dat ik alert blijf en ook tijdens de week in zal grijpen als nodig. Zoals inmiddels gebruikelijk informeer ik jullie direct op Twitter zodra er wijzigingen zijn. Daar kunnen jullie dan ook direct mijn resultaten en beslissingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom en wie deze week het verlies ook kon beperken.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.