Wallet van Robert 13: 2 wissels na goed rendement

Cryptoclan is als eerste cryptocommunity van Nederland al een paar maanden live aan het beleggen. Vorige week verdubbelde ik mijn inleg en afgelopen weekend ging de Bitcoin door de psychologische $ 10.000,- grens. De hoogste tijd om mijn resultaat te berekenen en mijn wallet te herzien. Wat het resultaat was? Ik praat je bij in deze bijdrage van de wallet van Robert, die vanaf deze week elke maandagavond verschijnt.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

In de vorige wallet van Robert zagen we hoe ik met ongewijzigde wallet deze week in ging. Daarnaast had ik mijn eerdere winst van € 43,75 veilig apart laten staan.

[affcoups id=”2543″]

Welke resultaten behaalde de wallet van Robert sinds de laatste update?

Mijn account bij Bitcoinmeester had na de vorige update dus een saldo fiat geld en 6 positief presterende cryptomunten in portefeuille. Ik begon de week dus vol vertrouwen en behaalde de volgende rendementen:
Bitcoin (BTC): + 19,5 %
Ripple (XRP): + 3,95 %
Dash (DASH): + 8,58 %
Litecoin (LTC): + 0,75 %
BinanceCoin (BNB): + 6,42 %
Basic Attention Token (BAT): – 6,48 %

Doordat ik niet in iedere cryptomunt hetzelfde kapitaal had geïnvesteerd kwam mijn rendement op investeringen sinds de vorige update op 6,9 % uit. Inderdaad, haast 7% verdienen in de week is niet slecht, maar de Bitcoin deed het duidelijk beter. Aan de andere kant kies ik ook bewust voor risicospreiding en kan dit soms ook tot resultaat hebben dat ik de verliezen van de Bitcoin aan mij voorbij laat gaan. Desalniettemin alle reden om kritisch naar mijn portefeuille te kijken.

Hoe heeft Robert zijn cryptomunten beoordeeld en heeft hij iets gewijzigd?

Aangezien BitcoinMeester met ruim 130 cryptomunten altijd een ruime keuze biedt is het altijd raadzaam om de koersen te bekijken. Zeker omdat BitcoinMeester daar ook veel informatie en grafieken over deelt. Zoals jullie weten ben ik er persoonlijk geen voorstander van om veel te wisselen als de rationele technische en fundamentele analyses daar geen aanleiding voor geven. De trend-analyses van alle munten waren sterk positief op Basic Attention Token na. BAT scoorde ook niet goed op basis van de technische criteria. Dit gold ook voor de Dash (DASH) en Litecoin (LTC).

Toen ik de Dash en Litecoin nader analyseerde viel mij op dat beide munten vanaf 1 januari tot nu % meer waard geworden zijn dan de Bitcoin (BTC). Aangezien de tendens is dat de Altcoins achterblijven qua koersgroei bij de Bitcoin hebben ze eigenlijk al bovengemiddeld gepresteerd. Daarbij bleek vorige week dat een investering in Litecoin (LTC) wellicht niet het beste rendement op lange termijn blijkt. Ik besloot deze twee munten dus te vervangen. De BAT heb ik niet vervangen. Zij worstelen namelijk momenteel met een discussie bij hun partner IBM. Zodra men daar uitgediscussieerd is en men weer focus heeft verwacht ik een sterk herstel.

Hoe selecteerde ik mijn wijzigingen voor komende week?

Voor de selectie van cryptomunten heb ik mij beperkt tot de top-25 Altcoins zoals deze op dit moment op basis van marktkapitalisatie gevormd wordt. Daarnaast heb ik alle technische factoren en trends bekeken en daar de maximale scores uitgefilterd. Dit bracht mij op een ‘short’ list van 8 mogelijke munten. Hier heb ik vervolgens de munten met de laagste winst in 12 maanden en de laagste winst vanaf 1 januari tot nu geselecteerd.

Kort gezegd heb ik dus de munten geselecteerd die zo min mogelijk geprofiteerd hebben van de koersstijgingen van dit jaar, maar waarvan je op basis van analyses wel mag verwachten dat zij dit doen.

In eerste instantie kwam ik daarbij uit op Stellar (XLM) en IOTA (MIOTA). Na nadere analyse bleken de inhoudelijke ontwikkelingen bij IOTA (fundamentele factoren dus) niet goed genoeg te verlopen om een koerswinst te kunnen verwachten. Daarom besloot ik uiteindelijk voor ZCash (ZEC) te gaan. Mijn portefeuille ziet er dan ook als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Uiteraard levert een wijziging weer huiswerk op, dus ik zal de koersen scherp blijven volgen. Mocht er een wijziging nodig zijn dan publiceer ik die uiteraard direct op Twitter. Daar kunnen jullie ook direct mijn resultaten en beslissingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom en wat jullie verwachtingen zijn.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.