Search
Close this search box.

Wallet van Robert 14: Robert verslaat volatiele Bitcoin

Cryptoclan is als eerste cryptocommunity van Nederland al een paar maanden live aan het beleggen. Vorige week behaalde de Bitcoin een mooi rendement en ik ook. Deze week waren de beurzen in mineur. Hoe is het in mijn wallet? De hoogste tijd om mijn resultaat te berekenen en mijn wallet te herzien. Wat het resultaat was? Ik praat je bij in deze bijdrage van de wallet van Robert, die volgende week weer op maandagavond verschijnt.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

In de vorige wallet van Robert zagen we hoe twee munten wisselden voor ik deze week in ging. Daarnaast had ik mijn eerdere winst van € 43,75 veilig apart laten staan.

[affcoups id=”2543″]

Welke resultaten behaalde de wallet van Robert sinds de laatste update?

Mijn account bij Bitcoinmeester had na de vorige update een saldo fiat geld, 1 kleine verlieslatende munt (BAT) en 5 positief presterende cryptomunten in portefeuille. Daarnaast had ik Dash en Litecoin geruild voor Stellar (XLM) en Zcash (ZEC) Ik begon de week dus vol vertrouwen, maar dat bleek al snel te enthousiast. Een week van correcties over de hele linie volgde. Ik behaalde de volgende rendementen:
Bitcoin (BTC): – 10,17 %
Ripple (XRP): – 14,98 %
Stellar (XLM): – 18,35 %
ZCash (ZEC): – 9,10 %
BinanceCoin (BNB): – 9,54 %
Basic Attention Token (BAT): – 5,19 %

Doordat ik niet in iedere cryptomunt hetzelfde kapitaal had geïnvesteerd kwam mijn rendement op investeringen sinds de vorige update op – 8,83 % uit. Inderdaad, een fors verlies, maar minder dan de Bitcoin. De risicospreiding die ik bewust aanhoud zorgt daarmee toch voor een pleister op de wonde. Uiteraard past er geen blijdschap bij verlies, dus een kritische blik op mijn portefeuille was nodig.

Hoe heeft Robert zijn cryptomunten beoordeeld en heeft hij iets gewijzigd?

Aangezien BitcoinMeester met ruim 130 cryptomunten altijd een ruime keuze biedt is het altijd raadzaam om de koersen te bekijken. Zeker omdat BitcoinMeester daar ook veel informatie en grafieken over deelt. Gezien de correcties zijn op dit moment zowel de trend-analytische factoren als de technische factoren niet positief voor de Bitcoin en de meeste cryptomunten. Bovendien handelde de Bitcoin vanmorgen dicht rond en soms onder $ 10.000,-. Hier kan soms door psychologische aspecten een dumping door volgen.

Een andere factor die meespeelde is dat analisten voorzien dat de Bitcoin daalt. Dit omdat zij de week sloot onder $ 11.500,-. Met zoveel volatiliteit en zo weinig positieve signalen leek het mij goed om mijn portefeuille weer grotendeels om te zetten in fiat geld.

Aangezien uit mijn fundamentele analyses blijkt dat BinanceCoin (BNB) en Basic Attention Token (BAT) beide bezig zijn met uitbreiding van hun diensten heb ik besloten deze munten wel in portefeuille te houden. Mijn wallet ziet er momenteel dan ook als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Wat verwacht ik voor komende week?

Veel analisten stellen dat de correctie nog verder door kan zetten. Aan de andere kant zien we nu (dinsdagavond 2 juli om 20.30 uur) een consolidatie met licht positieve dagkoersen. Ik denk dan ook dat de reactie op de Aziatische markt vannacht doorslaggevend is voor de koersontwikkeling morgen. Gezien de komende 4th of July in Amerika verwacht ik dat de ontwikkelingen van morgen maatgevend zullen zijn voor de rest van de week.

Het is voor mij dan ook zaak de koersen morgen goed te volgen en op basis daarvan te bezien of het kopen van cryptomunten verstandig is. Uiteraard publiceer ik mijn wijzigingen direct op Twitter. Daar kunnen jullie ook direct mijn resultaten en beslissingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom en wat jullie verwachtingen zijn.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.