Search
Close this search box.

De wallet van Robert 9: Markt is volatiel, dus Robert stapt in

Inmiddels zijn we als eerste cryptocommunity van Nederland al een tijdje druk doende met live beleggen. Na rendement dat ik verdubbelde en het record van week vier besloot ik pas op de plaats te maken. Inmiddels is de markt volatiel en zijn er genoeg aanknopingspunten om weer in te stappen. Dat deed ik zojuist. Ben jij benieuwd waarom ik dat deed en wat ik kocht? Ik leg het uit in deze bijdrage over de wallet van Robert.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

Zoals ik in de wallet van Robert heb aangegeven besloot ik, nadat ik pas op de plaats had gemaakt na de recordwinsten en pauze van de weken ervoor, om nog niet in te stappen. De afgelopen week bleef dat zo. Ik had voor mezelf een koersdoelstelling gezet. Deze passeerde, maar de koersanalyses gaven geen aanleiding om in te stappen. Dit is vandaag anders. De wallet was tot vandaag gevuld met de inleg van € 100,- en (na aftrek van kosten) de € 43,75 rendement die ik tot nu toe gemaakt heb.

[affcoups id=”2543″]

Hoe verliep de week?

Mijn account bij Bitcoinmeester begon de week met een saldo in traditioneel geld. De technische analyses wezen op gemengde signalen. Volgens de analyses van cryptobulls en cryptobears bevindt de Bitcoin zich, net als de rest van de markt in een volatiele situatie met wisselende dagkoersen en weekresultaten. De live koersen zijn dan ook spannend.

Qua marktkapitalisatie blijft het opmerkelijk om te zien dat er steeds negatief sentiment ontstaat in de ‘westerse’ markten, terwijl de Aziatische markten regelmatig kapitaal naar de markt brengen. De situatie rond Bitcoin SV was ronduit verbazend, zeker ook wanneer we zien hoeveel mensen direct investeren op basis van geruchten. Inmiddels is de Bitcoin-koers over de afgelopen 24 uur volatiel en zijn ook de weekkoersen negatief. We zien echter de afgelopen weken dat na zo’n dag de Aziatische markt wel eens voor herstel kan zorgen. Voor die veronderstelling is aanleiding, want sinds vanochtend neemt de Marktcap met 15 miljard toe, terwijl de koersen dat nog niet echt verzilveren, terwijl er geen externe oorzaken zoals nieuws, voor een prijsdruk aan te wijzen zijn. Er is dus voor de Aziaten te verdienen als zij instappen.

De markt bood dan ook een mooie gelegenheid om in te stappen en dat heb ik gedaan. Ik zal jullie uitleggen welke munten ik koos en waarom ik die keuze maakte.

Welke cryptomunten kocht Robert en waarom?

Aangezien ik voor mijn werk vooral de top 25 cryptomunten volg heb ik me uit het enorme aanbod van meer dan 130 cryptomunten dat BitcoinMeester biedt beperkt tot de top 25.

Allereerst heb ik op gevoel mijn top 5 opgeschreven. Vervolgens heb ik via technische analyses van de top-25 bekeken welke cryptomunten op basis van de trends de sterkste koopindicaties gaven. Daarna heb ik gekeken welke munten op basis van de oscillatoren de beste vooruitzichten bieden.
Op basis van deze analyses ontstond een shortlist die ik nader geanalyseerd heb. Hiervoor heb ik de artikelen van diverse experts gebruikt (waardoor Litecoin een plekje kreeg) en de correlatie tussen Bitcoin en verschillende andere cryptomunten bekeken heb (waardoor ik bepaald heb hoe ik de verdeling van het kapitaal tussen Bitcoin en andere munten zou maken). Tot slot bleef er 1 cryptomunt over die op zicht goed scoorde maar op basis van de technische analyse geen directe aanleiding gaf om in te stappen.

Wanneer we echter wat breder kijken zien we dat de Tezos (XTZ) dit jaar na een koersdaling steeds sterker terugkomt. Ook zien we dat deze munt de minste correlatie heeft met de Bitcoin. Daarom heb ik toch besloten een kleine positie in Tezos te nemen. Omdat het risico bestaat dat de Bitcoin ineens een enorme val maakt als de whales de markt manipuleren heb ik alleen de aanvankelijke inleg ingezet. De winst van € 43,75 heb ik ongemoeid gelaten. Op deze manier verwacht ik in geval van een algehele koersval in de markt de schade beperkt te houden.

Al met al ziet mijn wallet er als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Vooruitzichten voor de wallet van Robert in de komende week

Uiteraard blijf ik de komende week de koersen scherp volgen. Allereerst zal de Wallet van Robert vanaf nu vast op de donderdag verschijnen, dus dat vooruitzicht kun je alvast noteren. Daarnaast verwacht ik dat de Bitcoin iets stijgt, waarna de koers zijwaarts zal blijven en uiteindelijk de weg omhoog zal vinden. Bitcoin en Litecoin zijn voor mij op dit moment investeringen voor de langere termijn.

De bull-uitbraak voor Ripple wordt door steeds meer analisten binnen enkele dagen verwacht. Dat moet deze keer ook gebeuren, anders ben ik bang dat de interesse wegebt en wij volgende week een andere keuze maken. Ik blijf dus alert en informeer jullie direct op Twitter zodra ik weer instap. Daar kunnen jullie ook resultaten delen en koersverwachtingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.