Search
Close this search box.

De wallet van Robert week 1: dit was het resultaat

Vorige week startten wij als eerste cryptocommunity in Nederland met live beleggen. Via het platform van Bitcoinmeester besteedden wij € 100,- aan 5 cryptomunten. Het werd een interessante week. Dit is er gebeurd…

De eerste beleggingen via Bitcoinmeester

Nadat ik mijn huiswerk had gedaan en diverse technische analyses had gemaakt besloot ik in 5 cryptomunten te beleggen. Dit waren Bitcoin (BTC), Litecoin (LTE), Binancecoin (BNB), Maker (MKR) en Basic Attention Token (BAT).

Hoe verliep de week?

Toen ik mijn account bij Bitcoinmeester had aangemaakt kon ik direct via iDeal mijn eerste inleg storten en de gekozen cryptomunten aankopen. Vervolgens zag ik de cryptomunten waar ik in belegde direct handig op het tabblad ‘account’ weergegeven. Door een vinkje te zetten bij de optie ‘verberg alle coins die ik niet bezit’ kreeg ik direct een handig overzichtje met mijn investeringen. De wallet van Robert was een feit.

Vervolgens heb ik de hele week de koersen in de gaten gehouden. Dat was voor mij redelijk eenvoudig aangezien ik ook de nieuwsbijdragen schrijf. Ik zag dat de koersen vooral zijwaarts bewogen. Dit betekent dat er weinig beweging in de markt was. Mensen die dagelijks handelen zijn dit vast niet met mij eens, maar zoals zoveel beleggers kies ik ervoor om een wat langere beleggingshorizon aan te houden. Dit zeker ook omdat ik buiten deze rubriek niet beleg en dus net zoals de meeste beginners even wil wennen.

Welke transacties deed ik?

Omdat de week vrij rustig verliep en er ook even wat minder handel was door technische oorzaken besloot ik voorzichtig te zijn. Ik heb dan ook bewust geen transacties uitgevoerd. Hierdoor sloot ik de week met een verlies van iets meer dan 1 % en dat is iets beter dan het beursgemiddelde.

Vandaag heb ik opnieuw de technische analyses gemaakt en die gekoppeld aan de nieuwsverwachting. Hoewel in het nieuws is dat analisten een koersdaling voor de Bitcoin verwachten zeggen de analyses vooralsnog iets anders. Daarom heb ik die positie (nog) aangehouden en zal ik de koersbeweging en het nieuws nauwkeuriger volgen.

Voor Litecoin (LTE) en BinanceCoin (BNB) blijven de technische analyses positief en zijn er geen negatieve nieuwsberichten, dus die posities laat ik ongemoeid. Dit geldt ook voor Basic Attention Token (BAT) aangezien de tendens daar nog positiever is.

Inmiddels lijkt Maker (MKR) een sterke groeifase voorbij te zijn. De koers vlakt af en er is weinig nieuws. Technische indicatoren en de trend zeggen beide dat verkopen het verstandigst is.

Tezos (XTZ) heeft na flinke groei een tijdje stil gestaan. Inmiddels is het nieuws daar positiever en zien de analyses er erg goed uit. Ik heb dan ook mijn bezit in Maker (MKR) via de directe wallet exchange van Bitcoinmeester omgezet in Tezos (XTZ) en de transactie direct op Twitter gedeeld voor degenen die live meedoen.

Mijn actuele wallet ziet er als volgt uit:

[ninja_tables id=”2558″]

Vooruitzichten voor de komende week

De nieuwsberichten duiden op een markt die meer in beweging zal zijn. Zoals gezegd vraagt de Bitcoin mijn aandacht en zal ik, gezien de te verwachten volatiliteit, ook alerter zijn op koersschommelingen bij de andere munten. Ik verwacht dus iets meer mutaties om het resultaat te verbeteren.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

 

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.