Search
Close this search box.

De wallet van Robert week 6: twijfelachtig koersbeeld vraagt om rust

Zes weken geleden gingen wij als eerste cryptocommunity van Nederland van start met live beleggen. Na rendement dat ik verdubbelde en het record van week vier besloot ik pas op de plaats te maken. Vorige week informeerde ik jullie dat ik nog niet was ingestapt en dat is nu niet anders. In de wallet van Robert staat dan ook een bedrag contant op het platform van Bitcoinmeester. Was dit een goede beslissing? Ik leg het uit.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

Zoals ik in de wallet van Robert van vorige week heb aangegeven besloot ik, nadat ik pas op de plaats had gemaakt na de recordwinsten van de week ervoor, om nog niet in te stappen. De afgelopen week bleef dat zo. De voornaamste reden is dat de markt niet reageert zoals de analyses aangeven. Daarnaast was er veel niet-financiële onrust. De wallet is dan ook nog steeds gevuld met de inleg van € 100,- en (na aftrek van kosten) de € 43,75 rendement die ik tot nu toe gemaakt heb.

[affcoups id=”2543″]

Hoe verliep de week?

Mijn account bij Bitcoinmeester begon de week met een saldo in traditioneel geld. De technische analyses wezen op bull-signalen, maar de koersen bewogen niet richting een een nieuwe stijging. Sterker nog, de ruzie tussen Chris Wright en Binance, leidende tot de delisting van Bitcoin SV (BSV) op Binance leidde tot een koersdip. Toen meer en meer partijen een kamp kozen leek het vertrouwen in de Bitcoin en cryptomunten zelfs even in het geding. Daarnaast blijft de koers van de Bitcoin moeite houden om de range van $ 5.200,- met kracht voorbij te streven, zonder dat daar aanleiding voor is. Inmiddels is de Bitcoin-koers op moment van schrijven weliswaar iets boven $ 5.300,- maar is de 24-uurskoers weer negatief. Wel zien we enige positieve weekkoersen in het koersoverzicht.

Duidelijke uitschieters zijn de Basic Attention Token (BAT) en BinanceCoin (BNB). De BAT schommelt al het hele jaar, maar had een goed weekrendement op kunnen leveren. De ontwikkelingen bij Binance waren deels te laat in mijn zicht (zoals de lancering van de Blockchain) en deels te onzeker (de situatie met Bitcoin SV) om daarin te investeren.

Ik zal uiteraard bovenop de cryptokoersen blijven duiken en weer instappen zodra de markt laat zien dat daar ruimte voor is. Hiervoor is naar mijn inzicht een duidelijk opwaartse beweging nodig.

Wat was het rendement van de wallet van Robert?

Door vast te houden aan mijn standpunt om niet in te stappen in de Bitcoin en Altcoins haalde ik geen rendement ten opzichte van het resultaat van vorige week. Gezien het feit dat de markt in de afgelopen week wisselend presteerde heb ik in lijn met de markt gepresteerd. In totaal is mijn portefeuille na aftrek van kosten in verband met verkoop met 43,75% aangegroeid. Reageer gerust via ons Twitter-account of jouw investeringen over de afgelopen 7 dagen beter rendeerden.

Hoe ziet de Wallet van Robert eruit?

Zoals gezegd heb ik na het opmaken van de balans even pas op de plaats gemaakt. Ik heb de portefeuille dus verkocht en bij Bitcoinmeester op mijn account laten staan, zodat ik direct weer kan instappen. De grafieken en resultaten van Bitcoinmeester bieden daarbij hulp om te zien wanneer het moment om daar in te stappen. Je kunt dan direct aan jouw technische analyses werken.

Mijn actuele wallet is dan ook leeg:

[ninja_tables id=”2558″]

Vooruitzichten voor de komende week

Op dit moment (21 april rond 19.00 uur) zijn de meeste dagkoersen negatief. Ook zie ik dat de marktkapitalisatie over de afgelopen vijf dagen een neerwaartse trend maakt (de investeringen eerder deze week worden vandaag uit de markt gehaald). Vandaag zijn er twee negatieve pieken geweest die weer gecorrigeerd zijn. Vraag is nu of de markt de correctie als teken van vertrouwen uitlegt. Als dit zo is zullen we de komende periode een opwaartse beweging zien en zal ik weer in stappen.

In ander geval dreigt een forse correctie. Op dit moment heb ik dus wederom besloten mijn afwachtende houding aan te houden en op safe te spelen, zeker nu het volume tijdens het zonovergoten paasweekend lager is dan normaal. Uiteraard verandert dit zodra de markt het toelaat. Ik blijf dus alert en informeer jullie direct op Twitter zodra ik weer instap. Daar kunnen jullie ook resultaten delen en koersverwachtingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.