Search
Close this search box.

De wallet van Robert week 7: Robert verslaat de markt

Zes weken geleden gingen wij als eerste cryptocommunity van Nederland van start met live beleggen. Na rendement dat ik verdubbelde en het record van week vier besloot ik pas op de plaats te maken. Vorige week informeerde ik jullie dat ik nog niet was ingestapt en dat is nu niet anders. In de wallet van Robert staat dan ook een bedrag contant op het platform van Bitcoinmeester. Ben jij benieuwd waarom ik niet instapte en of dat verstandig was? Ik leg het uit.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

Zoals ik in de wallet van Robert van vorige week heb aangegeven besloot ik, nadat ik pas op de plaats had gemaakt na de recordwinsten en pauze van de weken ervoor, om nog niet in te stappen. De afgelopen week bleef dat zo. De voornaamste reden is dat de markt niet reageert zoals de analyses aangeven. Daarnaast waren er veel niet-financiële invloeden. Zo zagen we een rustig weekend rond Pasen en de situatie rond BitFinex. De wallet is dan ook nog steeds gevuld met de inleg van € 100,- en (na aftrek van kosten) de € 43,75 rendement die ik tot nu toe gemaakt heb.

[affcoups id=”2543″]

Hoe verliep de week?

Mijn account bij Bitcoinmeester begon de week met een saldo in traditioneel geld. De technische analyses wezen op bull-signalen, maar de koersen bewogen niet richting een een nieuwe stijging. Sterker nog, na Pasen doken de koersen in eerste instantie in de min. Toen er daarna een koerssprong volgde was deze te kort om echte conclusies aan te verbinden. Dat bleek, want voordat de markt aan een stijgende lijn kon wennen brak de situatie rond BitFinex uit. Uiteraard geen moment om in te stappen. Inmiddels is de Bitcoin-koers over de afgelopen 24 uur net weer positief. De weekkoersen van de Bitcoin en top 25 Altcoins en zijn echter negatief.

Hiermee blijkt de markt nog steeds tussen ‘hangen en wurgen’ te opereren. Een duidelijk sprong richting $ 5.500,- of $ 6.000,- waar volgens analisten ruimte voor moet zijn is er nog (steeds) niet. Daarbij zorgt gebrek aan rendementspotentie ervoor dat de kans op een negatieve reactie groter wanneer positiviteit uitblijft. Toch is er voor al te veel negativiteit ook geen zorgen. Het feit dat de markt bescheiden reageert op de situatie bij BitFinex geeft vertrouwen.

Ik zal uiteraard bovenop de cryptokoersen blijven duiken en weer instappen zodra de markt laat zien dat daar ruimte voor is. Hiervoor blijft naar mijn inzicht een duidelijk opwaartse beweging nodig.

Wat was het rendement van de wallet van Robert?

Door vast te houden aan mijn standpunt om niet in te stappen in de Bitcoin en Altcoins haalde ik geen rendement ten opzichte van het resultaat van vorige week. Gezien het feit dat de markt in de afgelopen week negatief presteerde (blijkens het feit dat alle weekkoersen op dit moment rood zijn) is mijn weekresultaat beter dan de markt. In totaal is mijn portefeuille na aftrek van kosten in verband met verkoop met 43,75% aangegroeid. Reageer gerust via ons Twitter-account of jouw investeringen over de afgelopen 7 dagen beter rendeerden.

Hoe ziet de Wallet van Robert eruit?

Zoals gezegd heb ik na het opmaken van de balans even pas op de plaats gemaakt. Ik heb de portefeuille dus verkocht en bij Bitcoinmeester op mijn account laten staan, zodat ik direct weer kan instappen. De grafieken en resultaten van Bitcoinmeester bieden daarbij hulp om te zien wanneer het moment om daar in te stappen. Je kunt dan direct aan jouw technische analyses werken.

Mijn actuele wallet is dan ook leeg:

[ninja_tables id=”2558″]

Vooruitzichten voor de komende week

Op dit moment (30 april rond 17.15 uur) tonen de meeste dagkoersen licht herstel na een negatieve periode. Ook zie ik dat de marktkapitalisatie over de afgelopen vijf dagen gestaag toeneemt. Daarmee zouden de cryptokoersen vertrouwen genieten en lijkt het moment van instappen nabij. Dit zal ik doen zodra de opwaartse beweging doorzet (en minimaal 48 uur na elkaar stijgt.

In ander geval dreigt een forse correctie. Op dit moment heb ik dus wederom besloten mijn afwachtende houding aan te houden en op safe te spelen. De negatieve koersen zijn nog geen aanleiding om hierin te herzien. Uiteraard verandert dit zodra de markt het toelaat. Ik blijf dus alert en informeer jullie direct op Twitter zodra ik weer instap. Daar kunnen jullie ook resultaten delen en koersverwachtingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.