Search
Close this search box.

De wallet van Robert week 8: Robert weerstaat FOMO

Inmiddels zijn we als eerste cryptocommunity van Nederland al een tijdje druk doende met live beleggen. Na rendement dat ik verdubbelde en het record van week vier besloot ik pas op de plaats te maken. Vorige week informeerde ik jullie dat ik nog niet was ingestapt en dat is nu niet anders. In de wallet van Robert staat dan ook een bedrag contant op het platform van Bitcoinmeester. Ben jij benieuwd waarom ik niet instapte en of dat verstandig was? Ik leg het uit.

Mijn beleggingen via Bitcoinmeester

Zoals ik in de wallet van Robert van vorige week heb aangegeven besloot ik, nadat ik pas op de plaats had gemaakt na de recordwinsten en pauze van de weken ervoor, om nog niet in te stappen. De afgelopen week bleef dat zo. Ik had voor mezelf een koersdoelstelling gezet waarbij ik zou instappen als de marktkapitalisatie 48 uur stijgend zou zijn en de stijging van de tweede dag groter was dan de eerste dag. Deze situatie heeft zich nog niet voorgedaan. De wallet is dan ook nog steeds gevuld met de inleg van € 100,- en (na aftrek van kosten) de € 43,75 rendement die ik tot nu toe gemaakt heb.

[affcoups id=”2543″]

Hoe verliep de week?

Mijn account bij Bitcoinmeester begon de week met een saldo in traditioneel geld. De technische analyses wezen op gemengde signalen. Volgens de analyses van cryptobulls en cryptobears bevindt de Bitcoin zich in een situatie dat een stevige correctie niet uit kan blijven. Ook hebben de Altcoins niet sterk gepresteerd, getuige de vele ‘rode’ weekkoersen.

Qua events was het vooral opmerkelijk om te zien dat er steeds negatief sentiment ontstaat in de ‘westerse’ markten, terwijl de Aziatische markten regelmatig kapitaal naar de markt brengen. Ook de hack bij Binance was een spannend moment. Inmiddels is de Bitcoin-koers over de afgelopen 24 uur weer positief en is ook de weekkoers positief. De weekkoersen van de top 25 Altcoins laten echter wisselende resultaten zien.

Inmiddels heeft de Bitcoin de koers van $ 6.000,- met een aantal snelle stappen gehaald. Op basis van de koersontwikkeling is de verleiding dan groot om tussentijds in te stappen. Zoals ik zelf vaak schrijf is juist emotie een slechte raadgever. Ik heb dan ook op mijn handen gezeten om niet in te stappen. Daarmee heb ik inderdaad een slag op de Bitcoin gemist, maar mezelf bij de Altcoins wellicht een aantal verliezen bespaard. Bovendien blijven de technische analyses een correctie van Bitcoin indiceren en heeft de markt nog niet aan het doel voldaan dat ik eerder gesteld had. Anderzijds ging de sprong naar $ 6.000,- wel heel soepel en geeft het feit dat de markt vrijwel direct herstelde van het nieuws over de Binance-hack vertrouwen.

Ik zal uiteraard bovenop de cryptokoersen blijven duiken en weer instappen zodra de markt laat zien dat daar ruimte voor is. Hiervoor blijft naar mijn inzicht een duidelijk opwaartse beweging en stabiele ontwikkeling van de marktkapitalisatie nodig.

Wat was het rendement van de wallet van Robert?

Door vast te houden aan mijn standpunt om niet in te stappen in de Bitcoin en Altcoins haalde ik geen rendement ten opzichte van het resultaat van vorige week. Gezien het feit dat de markt in de afgelopen week wisselend presteerde zal ik in vergelijking met Bitcoin-investeerders verloren hebben. Anderzijds zullen veel Altcoin-investeerders een rendement van 0% niet kunnen nazeggen. In totaal is mijn portefeuille na aftrek van kosten in verband met verkoop met 43,75% aangegroeid. Reageer gerust via ons Twitter-account of jouw investeringen over de afgelopen 7 dagen beter rendeerden.

Hoe ziet de Wallet van Robert eruit?

Zoals gezegd heb ik na het opmaken van de balans even pas op de plaats gemaakt. Ik heb de portefeuille dus verkocht en bij Bitcoinmeester op mijn account laten staan, zodat ik direct weer kan instappen. De grafieken en resultaten van Bitcoinmeester bieden daarbij hulp om te zien wanneer het moment om daar in te stappen. Je kunt dan direct aan jouw technische analyses werken.

Mijn actuele wallet is dan ook leeg:

[ninja_tables id=”2558″]

Vooruitzichten voor de komende week

Op dit moment (9 mei rond 17.22 uur) toont de Bitcoin een positieve weekkoers en dagkoers, die boven de $ 6.000,- ligt. De Altcoins presteren wisselend met vooral negatieve dagkoersen en veel negatieve weekresultaten. Ook zie ik dat de marktkapitalisatie over de afgelopen vijf dagen per saldo iets is afgenomen. Daarmee is het koersbeeld wisselend. Ik hou me dan ook vast aan mijn eerder gezette doel: een opwaartse beweging van de marktcap met minimaal 48 uur na elkaar stijging.

In ander geval dreigt een forse correctie. Op dit moment heb ik dus wederom besloten mijn afwachtende houding aan te houden en op safe te spelen. Het wisselende koersbeeld is nog geen aanleiding om hierin te herzien. Uiteraard verandert dit zodra de markt het toelaat. Ik blijf dus alert en informeer jullie direct op Twitter zodra ik weer instap. Daar kunnen jullie ook resultaten delen en koersverwachtingen bespreken. Ik ben benieuwd wie ik tegenkom.

Wat is Bitcoinmeester?

Bitcoinmeester is een Nederlands handelsplatform waar je in het Nederlands kunt handelen in liefst 163 verschillende cryptomunten, waaronder uiteraard de Bitcoin (BTC) en andere bekende cryptovaluta. Het aanmelden gaat eenvoudig en doordat je met iDeal kunt betalen kun je direct beginnen met handelen. Het is handig dat je direct alle tarieven kunt zien en kunt vaststellen dat zij inderdaad erg goedkoop zijn. Wil jij ook handelen, neem dan eens een kijkje op Bitcoinmeester.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.