Wat betekent de Marketcap

Cryptocurrency Market Capitalization of Cryptocurrency Market Cap is een nuttige metriek om de werkelijke waarde van cryptocurrency te kennen. Als u naar coinmarketcap gaat, dan ziet u de munten gerangschikt in de dalende volgorde van hun marktkapitalisatie.

In dit artikel gaan we kijken hoe marketcap werkt en hoe u deze kunt gebruiken om uw eigen investeringsbeslissingen te nemen.

Investeren in crypto kan eenvoudig via Bitvavo of Finst in Nederland.

AanbiederVoordelenRatingAantal cryptocurrenciesMeer informatie
 /></a><br />
<p class=
Bitvavo

100+ cryptocurrencies om te traden

Rating

9,6

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkBitvavo

 /></a><a><p class=
Finst

Geschikt voor beginners

Rating

9,4

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkFinst
 /></a><a><p class=
Coinmerce

Eenvoudig en veilig

Rating

8,9

Aantal cryptocurrencies

100+

BekijkCoinmerce

Berekening van Cryptocurrency Market Cap

Het marktplafond van een munt wordt berekend aan de hand van deze formule

Marktplafond = totaal circulerend aanbod * Prijs van elke munt.

Met andere woorden, het is een product van het circulerende aanbod van de munt en de prijs van elke munt. Laten we een voorbeeld nemen:

Als “Een Munt” 300.000 munten in omloop heeft en elke munt is $2 waard, dan zal de marktkapitalisatie van de A-munt 300.000*2 = $600.000 zijn.

Op dezelfde manier, als “B Munt” $4 waard is en er 50.000 munten in omloop zijn, zal de marktkapitalisatie 50.000*4 = $200.000 zijn.

Dus, zelfs als de individuele prijs van B Munt meer is dan die van A Munt, is de totale waarde van A Munt veel meer dan B Munt. Dit is de reden waarom market cap een betere indicator is voor de waarde van een bedrijf dan de prijs van de individuele munten.

We kunnen hier ook een praktijkvoorbeeld van zien. Als u bovenstaande lijst van coinmarketcap ziet, zult u merken dat EOS en Bitcoin Cash respectievelijk 4e en 5e zijn.

Twee betrouwbare exchanges voor het kopen van bitcoin zijn Bitvavo en Binance, hier kan er snel en makkelijk aan bitcoin komen

Het interessante is dat ze allebei vrijwel dezelfde marktkapitalisatie hebben. EOS heeft de leiding met “slechts” 5 miljoen dollar. Maar, als u beter kijkt, zult u merken dat de waarde van Bitcoin Cash ($123,72) bijna 50 keer meer is dan die van EOS ($2,40). De reden waarom EOS een klein beetje kansrijk is voor Bitcoin Cash, omdat het 50 keer meer circulerende voorraad heeft.

Large-Cap vs Mid-Cap vs Small-Cap


Dus, wat is het nut van het rangschikken naar marktkapitalisatie? Wat leren we van deze metriek?

Het laat ons zien met hoeveel risico we te maken hebben als we ervoor kiezen om te investeren in een cryptokalender. Cryptocurrency’s kunnen grofweg worden ingedeeld in “large-cap”, “mid-cap” en “small-cap”.

  • Cryptocijfers met een grote kap hebben een grote marktkapitalisatie en zijn als zodanig veilig om te beleggen. Bedrijven met meer dan $10 miljard aan marktcap zijn geclassificeerd als big-cap bedrijven. Volgens die schatting worden alleen Bitcoin, Ripple en Ethereum geclassificeerd als large-cap cryptos.
  • Midcap-cryptokaarten hebben een kleinere marktcap maar meer risico dan large-cap-crypto’s. Crypto’s met een marktcap tussen $1 miljard en $10 miljard zijn mid-cap.
  • Small-cap cryptocijfers hebben de kleinste marktcap en het hoogste risico omdat de kans op mislukking veel groter is. Bedrijven met een marktcap onder $1 miljard zijn small-cap.


Risico versus Beloning

De marktcap geeft u een goed beeld van het groeipotentieel van de crypto.

Large-Cap


Als u besluit om te investeren in big-cap crypto, dan zal uw investering meestal geen grote groei doormaken. Het zal worden beschouwd als een “veilige” investering en een minder volatiele investering. Dus, hoewel u misschien geen grote winst maakt, kan uw investering nog steeds een lichte conservatieve groei vertonen.

Houd er rekening mee dat cryptokringen veel volatieler zijn dan traditionele aandelen. Dus, large-cap cryptos kunnen nog steeds een groter bereik van de groei hebben dan large-cap aandelen.

Mid-Cap


Nu, mid-cap cryptos hebben een lagere markt-cap dan large-cap. Ze hebben veel meer groeipotentieel dan large-caps, waardoor ze ook meer risico’s met zich meebrengen. De reden waarom ze meer groeipotentieel hebben is dat ze misschien nog in het stadium zijn van het vergroten van hun markt of nut. Deze zijn dus nog lang niet in de buurt van hun volledige potentieel.

Small-Cap


Door hun lage marktkapitalisatie zijn deze crypto’s gevoelig voor de grillen van de markt. Simpel gezegd ziet u uw investering in deze cryptos in een oogwenk dalen tot een verwaarloosbaar bedrag.

Dus, de vraag rijst, waarom zou u in de eerste plaats in ze investeren?

Nou, omdat ze het potentieel hebben om echt in waarde te exploderen en u een enorm rendement op uw investering te geven, veel meer dan wat large-cap of mid-cap cryptos u kunnen geven. Een van uw belangrijkste uitdagingen als belegger is om alles grondig te onderzoeken en…..

Selecteer de juiste combinatie

Hoe moet u uw zuurverdiende geld precies investeren in cryptokringen? We hebben dus drie klassen van cryptografieën: large-cap, mid-cap en small-cap. Deze klassen kunnen niet tegelijkertijd groeien. Dat betekent dat uw mid-cap cryptos kunnen groeien op een moment dat uw large-cap cryptos aan het depreciëren zijn. Daarom is het zinvol om een gediversifieerde portefeuille te hebben met een goede mix van alle drie de klassen.

Het voordeel van een gediversifieerde portefeuille is als volgt:

  • Risicoreductie: Een gediversifieerde portefeuille die alle drie de klassen omvat, werkt samen om uw risico’s zo veel mogelijk te beperken.
  • Best van de hele wereld: U profiteert van alle voordelen van het bezit van activa in alle klassen.


Houd er echter rekening mee dat, zelfs als diversificatie het risico vermindert, het niet helemaal wegvalt.

OPMERKING: Wij zijn geen financiële adviseurs. Gelieve uw eigen onderzoek te doen vooraleer te investeren.

Beurskap vs. Cryptocurrency market cap

De term marktkapitalisatie komt oorspronkelijk van de beurs. Om te begrijpen hoe anders marktkapitalisatie werkt voor aandelen en crypto, moet je een basiskennis hebben van hoe aandelen werken. Laten we u een eenvoudig overzicht geven.

Het bezit van aandelen in een bedrijf geeft u een deel van de eigendom. Eigendom betekent in grote lijnen twee dingen:

  • Het recht hebben op een deel van de toekomstige inkomsten van het bedrijf dat wordt uitgekeerd in de vorm van dividend.
  • Een evenredig deel van de opbrengst ontvangen in het geval dat het bedrijf wordt verkocht.


De totale waarde van alle aandelen is het marktplafond van de onderneming. Het marktplafond van de onderneming is een raming van haar huidige vermogen om inkomsten te genereren en haar groeipotentieel. Een aanzienlijk percentage van de aandelen van een bedrijf is in handen van de oprichters en andere grote aandeelhouders.

Nu, in het geval van cryptocurrencies, is een groot deel van de penningen in handen van het bedrijf achter het project en van de walvissen die de penningen gewoon opeten en in hun portemonnee houden.

OPMERKING: Walvissen zijn rijke investeerders die hun financiële slagkracht gebruiken om enorme hoeveelheden van een bepaalde cryptocurrency te kopen.

Oké, dus hoe zijn deze twee benaderingen verschillend?

Vergeet niet, de meeste van deze aandelen betalen dividend. Dus, de aandelen die de eigenaren zullen hebben, zullen hen dividenden opleveren, wat op zijn beurt de aandelen die in handen zijn van de andere aandeelhouders zal verwateren. Dit is echter niet het geval met cryptocurrencies. Als een walvis in zijn portemonnee muntjes opbergt, ligt hij daar gewoon. Hoeveel verhalen heb je gehoord over mensen die honderden bitcoins in hun pennenbakje hebben zitten en het dan helemaal vergeten zijn?

Waarom is dit dan een probleem?

Als een groot deel van het aanbod wordt opgesloten, dan heeft dit ernstige gevolgen voor de liquiditeit van de cryptografie en worden de munten vaker uitgegeven. Om te begrijpen waarom dit een probleem is, laten we een gedachte-experiment doen.

Stel dat er een hypothetische crypto is genaamd A Coin die een totale voorraad van 100 miljoen munten heeft. Stel nu dat sommige walvissen 50 miljoen A-munten hebben gekocht en opgeborgen. Dus, nu hebben we slechts 50 miljoen munten beschikbaar voor de handel. Stel je voor dat er echt een Munt afgaat en dat mensen steeds meer gaan handelen, dan hebben ze maar 50 miljoen munten om mee te handelen in plaats van 100 miljoen Als zodanig zullen die 50 miljoen munten vaker worden uitgegeven.

Bitcoin is daar het perfecte voorbeeld van. Volgens dit artikel zit 9,4% van de Bitcoin die nu in omloop is opgesloten in 100 slapende portemonnees.

Oké, dus waarom is dit een probleem?

Overbesteding leidt tot een hoge symbolische snelheid. De muntsnelheid neemt toe als mensen hun muntjes sneller verkopen. Een hoge muntsnelheid betekent een lage netwerkwaarde. Aangezien deze munten een lage liquidatiewaarde hebben, neemt de snelheid steevast toe.

Laten we de snelheid van de munten (TV) kwantificeren:

TV = Totaal Handelsvolume / Gemiddelde Netwerkwaarde.

Dus, meer het handelsvolume aka meer dat muntje wordt verhandeld meer de snelheid. Dus, minder de netwerkwaarde, meer de snelheid.

Dus, wat heeft dit te maken met market cap?

Wat dit alles in principe betekent is dat market cap misschien niet de beste metriek is om de waarde van een cryptocvaluta te beoordelen. Zoals we hierboven hebben gezegd, is er een kritisch verschil tussen de market cap voor aandelen en de market cap voor cryptos.

In het geval van aandelen is het totaal aantal beschikbare aandelen een veel nauwkeuriger cijfer en het definieert echt de verdeling van het eigendom van een bedrijf. In dat geval is de marktcap een vrij nauwkeurige metriek.

Echter, in cryptokringen kunnen we, alleen al door het kennen van de marketcap, geen accuraat oordeel vellen over de waarde van het bedrijf. We weten niet hoeveel van die munten gewoon opgesloten zitten in de slapende portemonnee en wat de werkelijke snelheid van deze munten is. Zonder al deze gegevens is de marktkapitalisatie niet echt de beste methode om de werkelijke waarde van een cryptocentrische munt te beoordelen.

Cryptocurrency Market cap: Conclusie

Hoewel de marktkapitalisatie een goede metriek is om te raden hoe waardevol een cryptocentrische munt is, zijn er verschillende andere factoren waarmee men rekening moet houden. Als u op zoek bent om te investeren, houd er dan rekening mee dat market cap slechts een van de vele tools is die er zijn. U moet de projecten waarin u geïnteresseerd bent grondig onderzoeken en rondvragen om een volledige kennis van hun groeipotentieel te krijgen. Het kennen van hun markt GLB zal u slechts tot nu toe krijgen.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.