Search
Close this search box.

Wat is Benqi (QI)?

Als je het cryptonieuws wat in de gaten houdt, is de kans zeer groot dat je de laatste tijd de term “Benqi” al meermaals hebt horen vallen.

“Investeer nu in Benqi!”, “Benqi is de toekomst van crypto!”, enzovoort.

Wat is dat nu precies? Kan je hier geld mee verdienen, is het een interessante en revolutionarie toepassing van cryptocurrency?

In deze post leggen we je precies uit wat Benqi is, hoe het werkt, of je Benqi kan aankopen via je beste crypto broker, en hoe je ermee kan beginnen.

Wat is Benqi?

Benqi is een cryptocurrency platform waarop je geld kunt lenen of uitlenen, of ermee investeren en er rente mee verdienen.

Het is software die gebouwd werd op de Avalanche blockchain, en het werd gelanceerd in de tweede helft van 2021.

Benqi is de naam van de software, en de specifieke cryptomunt die gebruikt zal worden om handelingen uit te voeren op dit platform heet QI. Dit is een ERC-20 token waarmee je op het Benqi platform allerlei financiële zaken zal kunnen regelen.

Je kan er ook mee stemmen over de richting van de software en de toekomst van het platform.

De uitrol van de QI-coins is al bezig, met als doel om in 2024 volledig klaar te zijn.

De totale voorraad zal 7.200.000.000 (7 miljard, 200 miljoen) QI worden, waarvan er 10% naar het team zal gaan, 15% naar de Treasury, 25% via Token Sale, 5% via Exchange Liquidity, en tot slot 45% via het Liquidity Mining Program.

Sinds de uitrol is de munt reeds sterk in waarde gestegen, bijna verdriedubbeld. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat deze sterke groei zal blijven duren.

Het doel van Benqi en de QI-munt is om elke gebruiker een schaalbaar en gedecentraliseerd financieel platform aan te bieden, om gebruikers toegang te geven tot gedecentraliseerde financiële producten.

In het Engels heet dit “permissionless lending and borrowing”, wat vrij vertaald iets betekent als “lenen en uitlenen zonder de nood aan toestemming (van een derde partij)”.

Dit komt neer op rechtstreeks liquiditeit te onttrekken én leveren aan een gemeenschappelijke liquiditeitsmarkt. Je kan ook direct lenen van deze markt, waarvoor je een bepaald asset als borg moet stellen.

Hierbij komt ook het voordeel dat je 24 uur per dag en 7 dagen in de week een live en transparant overzicht kan verkrijgen van de huidige rentetarieven, die gebaseerd zijn op vraag en aanbod van de markt.

Geen verborgen kosten dus, je weet te allen tijde waar je aan toe bent.

Met andere woorden, Benqi dient om de toegang tot “decentralized finance” (DeFi) te vereenvoudigen, en het probeert om de bestaande problemen met DeFi op te lossen, zoals de hoge kosten, vertragingen en blokkages van het netwerk.

DeFi?

DeFi staat voor “Decentralized Finance” en omvat allerlei gedecentraliseerde financiële producten.

Met andere woorden, in de wereld van crypto zijn dit verschillende protocollen om het lenen en uitlenen van cryptomunten mogelijk te maken, zonder tussenkomst van een derde partij.

DeFi bestaat al sinds 2020 en heeft als doel om de tussenpartij uit transacties te weren, zoals bijvoorbeeld banken bij traditionele vormen van lenen en investeren.

DeFi wil min of meer alles in de financiële wereld sneller, veiliger, goedkoper en toegankelijker maken.

De kern van de concepten zoals beleggen, sparen en lenen blijft hetzelfde, maar je bent niet meer afhankelijk van die derde persoon die allerlei kosten aanrekent en het hele proces nodeloos vertraagt en ingewikkeld maakt.

De meeste activiteiten van DeFi werden tot voor kort op het netwerk van Ethereum (ETH) uitgevoerd, want dit was hier uitermate voor geschikt, op het vlak van de basis-software.

Maar … er zijn problemen met schaalbaarheid ontstaan, want door de plots gigantisch gestegen populariteit kwamen er immers te veel toepassingen, waardoor de kosten enorm zijn gestegen.

Benqi daarentegen biedt een “Liquidity Market Protocol” aan, wat hoofdzakelijk het doel heeft om de schaalbaarheid, laagdrempeligheid, gebruiksgemak en lage kosten van dit hele DeFi concept te stroomlijnen.

Een verbeterde versie van de eerste golf van DeFi, met andere woorden.

Hoe kan je Benqi (QI) aankopen?

QI is een cryptomunt, en dus kan je die aankopen via allerlei crypto brokers, zoals Binance, KuCoin, Pangolin, Gate.io, enzovoort.

Op dit moment zijn er nog niet heel veel, maar naarmate de populariteit van Benqi toeneemt en meer en meer mensen inzien hoe revolutionair dit concept is, zullen er meer en meer brokers QI beginnen aanbieden.

Let bij het zoeken naar een goede cryptobroker op zaken zoals de aanwezigheid betrouwbare betaalmethoden zoals iDEAL, een goed mobiel handelsplatform en lage tarieven.

Wordt QI een van de meest interessante cryptomunten in 2022?

Dat is zeker mogelijk, en je kan QI aankopen als speculatieve investering, met als doel om die later te verkopen aan een hogere prijs.

Het is natuurlijk ook mogelijk dat je volledig in het achterliggende concept van Benqi en DeFi gelooft, en dat je van mening bent dat dit de toekomst is van wereldwijde financiën.

In dat geval is het wellicht een slimme zet om wat QI aan te kopen en die gewoon bij te houden, of misschien met je QI te beleggen in allerlei zaken, of te sparen en er rente mee te ontvangen.

De mogelijkheden van het Benqi-platform zijn talrijk, en we hebben wellicht nog maar het tipje van de ijsberg ontdekt.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.