Search
Close this search box.

XRP-prijs stijgt 86% nadat de crypto wing van Wall Street Bets zegt ‘pump het’

Toen leden van een op Reddit gebaseerde investeringsgroep hun focus verlegden van Dogecoin, steeg de XRP prijs 86%.

De XRP-prijs onderging een sterke uitbraak van 86% in de vroege handelsuren op 30 januari, toen de vierde cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie de nieuwe focus werd in de r/Wallstreetbets cryptocurrency-gerichte off-shoot r/Satoshistreetbets.

Gegevens laten zien dat XRP steeg van $0,28 tot een piek van $0,51, voordat de verkoop door winst de prijs terugtrok naar $0,41.

Het lijkt erop dat de capriolen van de afgelopen week, die r/Wallstreetbets GameStop, AMC en Dogecoin (DOGE) zagen pumpen, zijn overgegaan in het weekend, aangezien Stellar (XLM) ook zijn prijspeil zag samen met XRP.

Na een stijging van meer dan 800%, is de DOGE-prijs nu 71% gedaald ten opzichte van het recente hoogste punt ooit van $0,078 op 29 januari. Gegevens van TheTIE laten ook zien dat de stijging van de XRP prijs samenviel met een drastische sprong in het tweetvolume.

Stellar (XLM) heeft ook enige aandacht gekregen van r/Satoshistreetbets, wat resulteerde in een prijsstijging van 64% op 27 januari, waardoor de prijs van XLM opliep tot $0,38 voordat hij corrigeerde naar de huidige waarde van $ 0,318.

De juridische problemen van XRP kunnen de rally onder druk zetten

In de afgelopen maanden is de XRP prijs zwaar getroffen als gevolg van een rechtszaak die tegen Ripple is aangespannen door de Amerikaanse Securities Exchange Commission (SEC). De SEC beweert dat het bedrijf een doorlopend illegaal effectenaanbod uitvoert, aangezien Ripple nog steeds periodiek XRP-tokens uit de schatkist verkoopt.

Ripple heeft onlangs een Freedom of Information Act verzoek ingediend bij de SEC om documenten te zoeken die betrekking hebben op de medeoprichters van Ethereum.

Het bedrijf eist te weten waarom Ether (ETH) niet als een beveiliging wordt beschouwd en zei dat de overheidsinstantie “duidelijk twee winnaars heeft uitgekozen en een groeiende en robuuste industrie negeerde die veel groter is dan Bitcoin en Ether.”

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.