Zilliqa’s (ZIL) 69% rally ondersteunt door DeFi-hype en aanstaande mainnet-upgrade

Bitcoin (BTC) en Ether (ETH) hebben zich gekoesterd in de schijnwerpers in de afgelopen maand, toen beide nieuwe jaarlijkse hoogtepunten bereikten. Beleggers hebben de neiging om hun energie te concentreren op altcoins met een grotere marktkapitalisatie. Dit heeft als gevolg dat coins met een kleinere marktkapitalisatie, die buiten de top-10 vallen, worden genegeerd.

Zilliqa (ZIL) heeft bijvoorbeeld de afgelopen 30 dagen 69% stijging ervaren. De altcoin heeft de afgelopen zes maanden, ondanks deze indrukwekkende prestatie, aanzienlijk slechter gepresteerd dan Ether. In 2017 werd het Zilliqa project opgericht door onderzoekers van de National University of Singapore. Hun doel was om schaalbaarheid te brengen in slimme contracten.

ZIL staat nu op de 49e plaats op CoinMarketCap, voor enkele bekende namen zoals Decred (DCR) en Basic Attention Token (BAT). De recente opwaartse trend mag dan door gedecentraliseerde financiering (DeFi) zijn aangewakkerd. Echter, inzetten en governance voting op zich lijken niet voldoende te zijn voor een duurzame prijsstijging. Zilliqa heeft nu dringend de acceptatie van dApps-gebruikers nodig en de totale vergrendelde waarde om kracht te tonen tegen de leider Ethereum.

Ondanks de nominale prijswinst, laten grafische gegevens zien dat ZIL de afgelopen zes maanden, 42% minder heeft gepresteerd dan de Ether (ETH) -prijs. Het ontwerp van Zilliqa is toevallig gebaseerd op sharding. Zo is er parallelle gegevensverwerking mogelijk soortgelijk aan het voorstel van Eth2. Op een gegeven moment explodeerde de DeFi-sector met een nieuwe toestroom van gebruikers die op zoek waren naar een hoog rendement uit yield farming.

Toen werd het duidelijk dat de sector behoefte had aan extra opties om pieken in transacties en vergoedingen op te vangen. Zilliqa gebruikt een aangepaste versie van het proof-of-work consensusprotocol en een eigen programmeertaal genaamd Scilla. Het is dus logisch om zijn prestaties te vergelijken met de leider van de slimme contractindustrie.

De recente prijsstijging aangewakkerd door inzetten en partnerschappen

Zilliqa v.6.2 werd in april gelanceerd, die zich richtte op bruikbaarheid, geheugen en prestatie-optimalisatie, samen met ondersteuning voor inzetten. Deze versie veranderde ook het aantal Shard-knooppunten van Zilliqa van 520 naar 250, een aanzienlijke toename van de deelname van de gemeenschap. Het project kondigde eindelijk zijn inzet midden juni aan, na enkele maanden van verwachting.

Dit werd gedaan inclusief partnerschappen met KuCoin en Binance. De aankondigingen werden gevolgd door een rally, die sinds april 2019 de hoogste prijs in Ether van Zilliqa opleverde.

Veel goeds voorspelt voor de Zilliqa-prijs door recente ontwikkelingen

Op 5 oktober werd Zilswap gelanceerd, de eerste op Zilliqa gebaseerde gedecentraliseerde uitwisseling. Interessant is dat de DEX op NEO-blockchain draait. De uitrol van Zilliqa’s niet-bewaarde inzet duurde langer dan verwacht. Uiteindelijk werd het gelanceerd op 14 oktober. Toch was het meteen een hit bij de gemeenschap. In de eerste paar uur hadden investeerders meer dan een miljard ZIL ingezet.

Op 15 oktober was meer dan 25% van het circulerende aanbod ingezet. Nog een ander kenmerk waar de gemeenschap naar uitgekeken heeft en lang beloofd is, was de onthulling door het team van de stemming over het bestuur. Met de lancering van Pillar Protocol, een algoritmische stablecoin dApp, zette het positieve momentum van aankondigingen en prijsherstel zich voort in oktober.

De v7.0 mainnet-update van Zilliqa is gepland voor 21 december. Deze upgrade zal het opslaggebruik verminderen en het mogelijk maken dat de stemmen van miners worden toegevoegd aan PoW-inzendingen. Prijspieken gingen gepaard met stijgingen en dalingen in de dagelijkse sentimentscore van ZIL, volgens gegevens van TheTie. Dit waren momenten van vertraging in de ZIL-prijs, historisch gezien.

Als er genoeg vermogen zit achter de aanstaande v7.0 mainnet-lancering, kan de tokenprijs gelukkig zijn recente opwaartse trend voortzetten. Echter, Zilliqa-investeerders zijn verslaafd aan maandelijkse updates en partnerschappen. Het is dus niet meer dan normaal dat de prijs vertraagt doordat er in de afgelopen 30 dagen geen baanbrekende aankondigingen zijn gedaan.

Het dApps-ecosysteem van Zilliqa is tot nu toe is niet populairder geworden of verder geaccepteerd. Dat zou de opwaartse prijs zou kunnen beperken. Wat ook een potentiële zorg voor investeerders kan zijn, is het feit dat een ander netwerk de DEX van Zilliqa afhandelt. Omdat het niet getuigt van vertrouwen van nieuwkomers.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Bitvavo