De Bitcoin laat na een wispelturige start van de week weer een stijgende lijn zien. Aangezien de ontwikkelingen bij een reguliere handelsdag passen kijken wij vooruit. Hebben de recente ontwikkelingen invloed op de verwachtingen rondom de Bitcoin halving en een koersrecord in 2020? Wij blikken vooruit.
[affcoups id=”2229″]
We zagen aan het begin van het jaar dat de vooruitzichten richting de Bitcoin halving gunstig waren en nog gunstiger voor de rest van het jaar. De afgelopen periode werd het vertrouwen van beleggers behoorlijk getest door paniekreacties en de Coronacrisis. Hoe moeten we deze ontwikkelingen inschatten met oog op de komende Bitcoin halving?
Koersverwachting Bitcoin op korte termijn
De halving ligt nog een ruime maand bij ons vandaan. Inmiddels zien we dat de Bitcoin sinds het laagste punt, dat op 12 maart bereikt werd, alweer ruim 56% gestegen is. Ook vandaag zien we de koersen gestaag oplopen in ons overzicht van live cryptokoersen. Met een hoogste punt van $ 6.708,- komt men alweer dichtbij het ‘bullish signaal’ over 18 dagen, dat op $ 6.724,- ligt. De koers lijkt dan ook op weg om het eerste kritische weerstandsniveau te passeren. Dit niveau ligt op $ 6.834,-. Wanneer de koers daarin slaagt ligt een aanval op de psychologische grens van $ 7.000,- voor de hand. Nu de markt geleidelijk hergroepeert kan er genoeg volume zijn om die psychologische grens ook te doorbreken.
Koersverwachting richting de halving
Als we de Fibonacci-getallen aanhouden zal de Bitcoin in de komende tijd tot de halving nog twee serieuze weerstandsniveaus tegenkomen. Het eerste niveau ligt op de 23,6% met $ 7.402,- en het tweede niveau ligt op 38,2% met $ 7.821,-. Hierna ligt de weg naar en over $ 8.000,- open. Uitgaande van een geleidelijke, stijgende koers is dit het niveau waar we de munt rond de halving kunnen verwachten.
Koersverwachting na de Bitcoin halving blijft hoog
Zoals bij de twee eerdere halvings verwacht men dat er na de halving een eerste fikse koersstijging volgt. Na de eerste halving versprong de koers van $ 12,- naar $ 175,- en rondom de tweede halving in 2016 versprong de koers van $ 652,- naar $ 3.190,-. Ervan uitgaande dat de koers dit jaar een zelfde sprong maakt zullen we dus in 2020 nog nieuwe koersrecords kunnen verwachten.
Echte koersstijging jaar na de halving
We zien in de jaren van de halving steeds een patroon van snelle bull run, gevolgd door een correctie. Daarna volgt een langere periode van geleidelijke stijging. Hierdoor kunnen de echt hoge koersen in 2021 verwacht worden. Na de halving van 2016 zagen we dit patroon bijvoorbeeld tot en met eind 2017 waarbij de hoogste koers tot nu toe werd bereikt.
Hebben de Coronacrisis en economische gevolgen invloed?
De verwachting is dat we een zelfde patroon, ondanks de Coronacrisis en de daarop volgende economische crisis weer gaan zien. Door de Bitcoin halving wordt de mining beloning namelijk gehalveerd van 12,5 BTC naar 6,25 BTC per block, waardoor de Bitcoin veel schaarser wordt. Dit effect van schaarste wordt niet beïnvloedt door de huidige omstandigheden. Deze analyses worden ook ondersteund door zogenoemde ‘stock to flow’ modellen.
[affcoups id=”3782″]
De herstelcijfers duiden er dan ook op dat veel mensen nu instappen om met het adagium ‘buy the dip’ in gedachten alvast een long-positie in te nemen. De verwachting voor de komende week deelden we gisteren. Deze kun je uiteraard nog steeds nalezen.