Bitcoin: verwachting vandaag en weekverwachting

De Bitcoin daalde dit weekend en dat zorgde voor een minder goed sentiment. Wij bekijken de oorzaken van deze daling en kijken vooruit. Op basis van diverse technische factoren schatten we de koersontwikkeling voor vandaag en de komende week in. Daarbij kunnen fundamentele factoren, zoals de Coronacrisis, uiteraard van invloed zijn.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Bitcoin kende een negatief weekend

Richting het weekend vertoonde de Bitcoin koersstijgingen en we zagen diverse aanvallen op de psychologische grens van $ 7.000,-. Deze aanvallen mislukten echter bij gebrek aan volume. Na de laatste aanval van dit weekend zakte de koers weg. Nadat de aanval op $ 7.000,- mislukte daalde de koers richting het steunniveau van $ 6.200,- maar ook dat wist de Bitcoin niet te houden. Hierdoor daalde de koers zelfs even onder $ 6.000,- maar daarvan herstelde de munt weer. Zoals je in ons overzicht met live cryptokoersen kunt zien noteert de Bitcoin nu EUR 5.626,21 oftewel $ 6.233,74.

Koersgaten bepalen de week

De koersdaling is voor een deel te verklaren door de vervallen CME-opties. Deze vervielen afgelopen vrijdag en zoals wij eerder uitlegden heeft dit meestal een negatief effect op de markt. Dit zien we ook in het afgelopen weekend gebeuren. De koers op de CME-optiebeurs was namelijk bij sluiting van afgelopen vrijdag veel hoger dan de openingskoers op maandag en daardoor ontstaat een zogenaamd koersgat. Het koersgat van afgelopen weekend was, zoals je in deze grafiek kunt zien, het derde koersgat dat in korte tijd ontstond.

Koersgaten Bitcoin-CME opties
Via: tradingview.com | Tradingview, CC

Wat betekent dit voor de koersontwikkeling van de Bitcoin?

Zoals we al eerder aangaven heeft een gezonde markt de neiging om de koersgaten te dichten. Dit zou in een positieve markt betekenen dat de markt zal proberen het meest recente koersgat tussen (afgerond) $ 6.000,- en $ 6.700,- als eerste te dichten. Wanneer dit snel lukt kan er vertrouwen in de markt ontstaan, waarna een nieuwe aanval op $ 7.000,- voor de hand ligt.

Het probleem is echter dat de markt op dit moment erg bearish gestemd is. Op basis van de ‘fear and greed’ index zien we op dit moment een grote angst bij investeerders, waardoor we een bearish sentiment moeten verwachten.

Daarnaast verwachten analisten dat de beurzen vanochtend lager zullen openen door slecht Coronanieuws van dit weekend. Voor de koersontwikkeling van deze week is het dus van belang of de Bitcoin in staat is om het koersgat van afgelopen weekend te dichten. Dit betekent dat er vandaag direct werk aan de winkel is voor de koers.

Bitcoin verwachting voor vandaag

Wanneer de Bitcoin een positieve ontwikkeling krijgt kunnen we verwachten dat de koers eerst oploopt naar het belangrijke supportniveau van $ 6.200,- en daarna doorstijgt richting $ 6.600,- om het koersgat te dichten. Wanneer het bearish sentiment aanhoudt is de kans groot dat de koers onder de $ 6.000,- schiet.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Het eerste steunniveau ligt dan op $ 5.800,-. Direct daaronder ligt op $ 5.700,- het volgende steunniveau. Als de koers van de BTC ook dat niveau niet vast weet te houden ligt een zwaardere crisis op de loer. Via $ 5.350,- komt dan de $ 4.400,-. Het antwoord op de vraag of de BTC dan gezien moet worden als digitaal goud, virtuele olie of gebakken lucht zou dan wel eens anders kunnen luiden dan onze eerdere conclusie.

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce