Search
Close this search box.

Bitcoin $ 10 miljoen in 2028? Geloof je het zelf?

Onze bijdrage van gisteren heeft aardig wat reacties losgemaakt. Met name de voorspelling dat de Bitcoin in 2028 $ 10 miljoen waard zou kunnen zijn was voer voor speculatie. Wij geven een kijkje in de keuken en reageren daarmee op de vragen van lezers die kortweg neerkomen op ‘geloof je het zelf?’

Dat wij de eerste voorspelling van een Bitcoin-koers van $ 10 miljoen hebben gedeeld heeft de tongen losgemaakt. We kregen behoorlijk wat reacties. Naar aanleiding daarvan reageer ik graag met een kijkje in de keuken van de selectie van berichten die we delen en dan met name de koersvoorspellingen.

[affcoups id=”2229″]

Hoe beslissen wij welke koersvoorspellingen voor de Bitcoin wij publiceren?

We krijgen per dag letterlijk tientallen, soms honderden nieuwsberichten onder ogen. Daar zitten de meest bizarre zaken bij, dus het grootste deel valt af. Als het gaat over koersvoorspellingen kijken we naar 3 dingen:

  • Wie voorspelt er? Er zijn namelijk veel influencers die bekendheid hebben in het wereldje. Zo heeft Tom Lee een eigen status en is Vitalik Buterin altijd interessant. Zo is er nog een dozijn influencers waarvan wij weten dat zij graag gelezen worden door onze bezoekers.
  • Waar is de prognose op gebaseerd? Zoals gezegd zien we de gekste dingen voorbij komen. We kijken daarom altijd of er bij de voorspelling een onderbouwing gegeven wordt. Gisteren was de stock-to-flow ratio de onderbouwing. Overigens wil een onderbouwing niet zeggen dat daarmee een waarde aan de prognose kan worden gegeven. Zo bewezen we eerder dat de in de aandelenwereld zo geliefde Monte-Carlo analyse voor Bitcoin eerder betrekking heeft op het casino van Monte-Carlo.
  • Hebben we andere informatie waarmee we de analyse ook op een andere manier kunnen begrijpen? Wanneer we een analyse met onderbouwing hebben zullen we altijd bekijken of we op basis van andere informatie steun of juist weerstand voor die analyse vinden. Zo proberen we een genuanceerd beeld te geven.

Waarom deelden we de koersvoorspelling voor $ 10 miljoen voor de Bitcoin?

Op basis van de drie voorgenoemde criteria bekeken we ook de bron voor het artikel van gisteren. We lopen de criteria na.

De analist die $ 10 miljoen voor de Bitcoin voorspelde

De analist is geen bekende influencer, maar heeft onder zijn volgers regelmatig complimenten voor zijn eerdere voorspellingen gehad. Er is dus een positieve houding, maar meer nodig om de analyse te delen.

De onderbouwing van de koersvoorspelling van $ 10 miljoen

In dit geval was de analyse gebaseerd op de stock-to-flow methode. Deze methode is bekend en wordt vaak gebruikt om de waardering van edelmetalen in te schatten. Ook voor de Bitcoin wordt deze ratio, opgebouwd uit het aantal munten in de markt en de totaal beschikbare hoeveelheid munten, steeds vaker gebruikt.

Onze collega’s van Crypto-insiders meldden al eerder dat de analyse bij eerdere koersstijgingen 95% accuraat bleek. Op zich zou ik op dit moment wegens nieuwswaarde en onderbouwing al voor publicatie gegaan zijn, maar uiteraard controleer ik of er een tweede theorie is waarmee de analyse in context te plaatsen is.

Context voor $ 10 miljoen voorspelling

In dit geval is er inderdaad vanuit andere hoek onderbouwing te geven aan de stelling dat de Bitcoin rond 2028 $ 10 miljoen waard kan zijn.

John McAfee voorspelde namelijk geruime tijd geleden al dat de Bitcoin per eind 2020 $ honderdduizend waard zou zijn. Waar hij eerst -letterlijk- uitgelachen werd, worden inmiddels de eerste aanbiedingen voor call-opties op die koers aangeboden en gekocht. Wanneer we ervan uitgaan dat die aanname realistisch is ligt een extrapolatie voor de hand. Als we dit combineren met andere factoren zoals de instroom van institutionele beleggers is het in ieder geval niet langer onmogelijk dat de koers $ 10 miljoen zal zien.

[affcoups id=”3782″]

Geloven wij in de $ 10 miljoen voorspelling?

Eerlijk gezegd is dat niet van belang. Ons doel is om met dit blog interessante informatie te bieden ter lering en vermaak van de geïnteresseerden in cryptovaluta en Blockchain. Daarnaast adviseren wij nooit en moet je altijd jouw eigen onderzoek doen. Dit staat zelfs in onze disclaimer.

Heb jij ook een lezersvraag?

Naast inhoudelijke reacties kregen wij ook diverse malen de opmerking dat men het leuk vindt dat wij reageren. Dat zullen wij altijd doen, want wij communiceren graag met onze lezers en achterban. Daarnaast zien wij dat wanneer een vraag bij één lezer leeft, deze vaak meerdere keren terug komt. Je kunt jouw suggesties, opmerkingen, feedback en lezersvragen altijd via een contactberichtje naar ons toesturen. Wij reageren altijd. Wellicht pikken we jouw vraag er na jouw toestemming wel uit om in ons blog als lezersvraag te beantwoorden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.