Search
Close this search box.

Breaking: Bitcoin en Altcoins stijgen snel na positief nieuws en whale transacties

Waar we de afgelopen week en het Pinksterweekend een negatieve koers voor de Bitcoin zagen en ook de Altcoins zich in mineur ontwikkelden schieten de koersen en marktkapitalisatie nu omhoog. Wij zetten op een rij wat er gaande is.

[affcoups id=”2229″]

Marktkapitalisatie + 10 miljard

Vanmorgen was de marktkapitalisatie na een weekend vol dalingen op $ 232,4 miljard aangeland. Deze zakte tot 11 uur door naar $ 231,8 miljard. Om 11 grepen de whales in en de marktkapitalisatie nam razendsnel toe. Inmiddels bedraagt deze op het moment van schrijven (16.30 uur) $ 241,9 miljard en beweegt in stijgende lijn.

Marktkapitalisatie Bitcoin 10 juni + 10 miljard
Marktkapitalisatie Bitcoin 10 juni + 10 miljard

Aanleiding: instappende whale(s)

De haast verticale toename van de marktkapitalisatie toont aan dat er in zeer korte tijd, wellicht zelfs in een (paar) transactie(s) een enorm kapitaal in de markt is gestroomd. Whale spotters kunnen niet direct zien dat er een grote partij heeft gekocht. Wel is duidelijk dat er een opmerkelijke transactie op de Blockchain is geregistreerd. Men verdeelde een ruime 47 miljoen van 1 adres naar 2 andere adressen. Hiermee lijkt de hausse in gang gezet. Aan de andere kant is de toestroom van kapitaal te groot om deze transactie als oorzaak aan te wijzen.

bockchain-transactie van $ 47 miljoen in Bitcoin trekt de aandacht.
bockchain-transactie van $ 47 miljoen in Bitcoin trekt de aandacht.

Oorzaak stijging Bitcoin en Altcoins politiek?

Volgens analisten is de oorzaak van de plotselinge koersstijgingen te verklaren uit de positieve slotverklaring naar aanleiding van de G20-top, die in Japan gehouden werd. In deze verklaring valt onder meer te lezen dat de G20 de Bitcoin en crypto-industrie niet als bedreiging voor het financiële stelsel ziet. In tegendeel, men ziet positieve aspecten aan de markt en gaat met een welwillende blik vaart zetten achter het traject van regulering.

[affcoups id=”3782″]

Live koersen Bitcoin en Altcoins

Hoewel de stijging in procenten wellicht niet te hoog is als je de ‘breaking’ kop in ogenschouw neemt vertekent het beeld, aangezien de Bitcoin (BTC) vanmorgen bijvoorbeeld nog 2,53% in de min stond. De koers van de Bitcoin stijgt dus in enkele uren zo’n 7%. Bovendien is de psychologisch belangrijke grens van $ 8.000,- daarmee weer doorbroken. Ook de andere cryptomunten stijgen snel. Dit is het overzicht met live koersen zoals wij dit vanmiddag om 16.45 vastlegden.

Live koers Bitcoin en Altcoins zoals vastgelegd om 16.45 vanmiddag.
Live koers Bitcoin en Altcoins zoals vastgelegd om 16.45 vanmiddag.

Uiteraard kun je de live koersen 24 uur per dag raadplegen in ons koersoverzicht. We zijn benieuwd wat de komende uren en nacht gaan brengen.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.