Search
Close this search box.

Verrassende vergelijking: gaat Bitcoin Amazon achterna?

De Bitcoin houdt de koers vooralsnog boven de $ 7.000,- en de Altcoins stijgen her en der nog sneller. Daarmee is de handel vandaag positief en valt deze binnen onze weekprognose, die we gisteren deelden. Dit biedt ons een mooie gelegenheid om iets verder te kijken naar de koersontwikkeling. We zien daar een bijzondere vergelijking met Amazon. Wij leggen het uit. Uiteraard delen we ook de belangrijkste steunkoersen en weerstandniveaus voor vandaag.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin en cryptomarkten actueel

We zagen gisteren hoe de Bitcoin flirtte met de koers van $ 7.000,- en daar boven presteerde. Inmiddels lijkt de koers boven de $ 7.000,- te blijven. De Bitcoin stijgt door en noteert op het moment van schrijven $ 7.355,53. Daarmee beweegt zij binnen de marges zoals we deze in onze weekvooruitzichten aangaven.

Verder is opvallend dat sommige Altcoins nog beter presteren dan de Bitcoin. Ethereum (EHT) stijgt met ruim 13% en ook Eos (EOS) noteert in de top 10 een groei van dubbele cijfers met + 11,3%. Hekkesluiter Tezos (XTZ) is de derde munt die meer dan 10 % stijgt. Het complete overzicht van de markt zie je uiteraard op elk gewenst moment in ons overzicht met live cryptokoersen.

Gaat Bitcoin Amazon achterna?

Bij Amazon kan je (nog steeds) niet direct betalen met digitale valuta. Toch zijn er opvallende overeenkomsten tussen Bitcoin en Amazon te ontdekken. Dit zien we vooral terug in de koersbewegingen van beide investeringsmogelijkheden. Analist ‘Lomo’ trok een vergelijking tussen de koersontwikkeling van Bitcoin en Amazon, die eind jaren nul ook een enorme bullrun meemaakte. De gelijkenis is treffend.

Als we deze vergelijking door kunnen trekken zou dit betekenen dat de grote bull run voor Bitcoin nog voor ons ligt en dat sluit bijzonder goed aan bij de verwachtingen die analisten hebben voor de komende bull-run tijdens en na de crisis.

Daarbij is de marktkapitalisatie van Bitcoin beperkt tot 21 miljoen stuks en ligt de waarde van de Bitcoin nu veel hoger dan de koers van Amazon op de, in de statistieken vergelijkbare, periode. De koers van Amazon bedroeg namelijk op dat moment zo’n $ 38 dollar (en was gisteren bij het sluiten van de beurs $ 1.997,59).

BTC verwachting voor vandaag

Nu de Bitcoin boven de $ 7.000,- blijft en inmiddels over het tweede weerstandsniveau van $ 7.300,- is blijft het scenario voor een verdere bull-ontwikkeling, zoals we die in onze weekverwachting beschreven, aanwezig.

Met de aanhoudende koersstijging lijkt het sentiment positief. De enige kanttekening is voor het volume, dat aan de lage kant blijft. De verwachting is dat de koersstijging vertrouwen wekt en dat de koers ook de volgende weerstand op $ 7.500,- weet te breken. Deze weerstand is belangrijk om dit punt ook het voortschrijdend gemiddelde over de laatste 50 dagen is. Wanneer dit gepasseerd wordt geeft dat meer kracht aan de bull-trend. Hierdoor zal het volume toenemen en verwacht men snel de $ 8.000,- te kunnen aanvallen.

[affcoups id=”3782″]

Mocht de koers toch afvlakken dan komt uiteraard de psychologische grens van $ 7.000,- in zicht. Hoewel de markt geen aanleiding voor paniekreacties geeft kan het opnieuw door deze grens zakken leiden tot teleurstelling bij investeerders. Het eerste technische steunniveau (dat op $ 6.900,- ligt) kan dan wel eens te enthousiast blijken. Het tweede steunniveau (op $ 6.670,-) lijkt dan realistischer. Vooralsnog zijn er echter geen indicatoren die een dergelijke koersval aannemelijk maken.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.