Bitcoin (BTC) over $ 7.000: onze weekverwachting

De Bitcoin heeft na de positieve weeksluiting van vorige week het weekend vooral consoliderend doorgebracht. Sinds vanochtend is de koers over de $ 7.000,- en de markt blijft daar hangen. Gaan we erover of duiken we naar beneden? Wij zetten de zaken op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

De Bitcoin flirt vandaag al de hele dag met de psychologisch belangrijke grens van $ 7.000,-. Vanochend schoot zij erover en sindsdien schommelt de koers tot het moment van schrijven tussen $ 7.000,- en $ 7.100,-. Daarmee rijst de vraag wat we kunnen verwachten voor vandaag en de komende week.

Bitcoin-verwachting op korte termijn: stijging zet nu wel door

De afgelopen weken zagen we een aantal aanvallen op de psychologisch belangrijke weerstand van $ 7.000,-. Steeds bleek de Bitcoin niet sterk genoeg om die grens te slechten. Zoals we vorige week benoemden is de situatie nu anders. Dit zien we ook terug in de koersbeweging, de Bitcoin blijft boven $ 7.000,- en er zijn weinig bearish signalen.

Sterker nog, zoals je in ons overzicht met live cryptokoersen kunt zien zijn de Altcoins vandaag ook bullish. Hierdoor loopt de Bitcoin-dominantie bij stijgende koers iets terug en dat is een positief teken van vertrouwen. We kunnen voor korte termijn dan ook een aantal steunniveaus en weerstanden definiëren.

Belangrijke koersindicatoren voor de Bitcoin:

Wanneer we omhoog kijken zien we drie belangrijke weerstandniveaus naderen: $7,200m dit is het 61.8% Fibonacchi punt, $7,400 -, het Pivot Punt (weerstand 1, week) in de weekkoers en $7,550-, hetgeen het voortschrijdend gemiddelde over de afgelopen 50 dagenn is.

Als de markt toch besluit dat $ 7.000,- nu te hoog gegrepen is zal de markt waarschijnlijk een hergroepering doen voor een spoedige nieuwe aanval. Gelukkig zien we dan de steunniveaus redelijk dichtbij liggen. Deze zien we namelijk op: $6,900,- (23.6% Fibonacchi punt), $ 6,800,- (38.2% Fibonacchi punt) en als uiterste $6,500,- (voortschrijdend gemiddelde over de laatste 10 dagen).

BTC weekverwachting

De rest van de week zal vooral afhangen van de vraag of de Bitcoin nu structureel boven de $ 7.000,- kan blijven. Wanneer dit zo is kunnen we verwachten dat de munt gaat proberen af te rekenen met de volgende weerstanden. Aangezien deze niet zo sterk zijn als die op $ 7.000,- zou dat zo maar kunnen lukken en schieten we wellicht door richting $ 8.000,-. Of we het scenario voor verdere koersstijging al uit de kast moeten halen waag ik te betwijfelen.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

Als het toch misloopt is de verwachting dat de markt erg voorzichtig en behoudend zal reageren. In dat geval verwachten we een sterke correctie (die weer snel rechtgezet wordt) en zal de rest van de week in onze beleving vooral consoliderend verlopen, waarbij men op zoek zal gaan naar een nieuw momentum om de $ 7.000,- te slechten.

Bron: FX-street

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce