Search
Close this search box.

Is de rust rond Bitcoin (BTC) een stilte voor de storm?

De koers van de Bitcoin (BTC) is abnormaal stabiel en daarmee voor veel cryptobeleggers wat saai aan het worden. Toch lijkt dit volgens diverse analisten stilte voor de storm. Hebben zij daarin gelijk? Wij zetten hun argumenten op een rij en toetsen die aan de praktijk.

[affcoups id=”2229″]

Normaal gesproken kijken we niet op van een koerssprong van 5% in een week, maar nu is het met de Bitcoin (BTC) al een tijd rustiger gesteld. Een redelijk slappe markt, geen grote koerssprongen en dalende trend zorgen dat de vooruitzichten somber zijn. Volgens diverse bekende analisten bedriegt de schijn.

Weiss Ratings ziet drie sterke tekenen van herstel voor Bitcoin

Het bekende ratingbureau Weiss heeft onderzoek gedaan naar diverse prijsfactoren die de koers van de BTC beïnvloeden. Zij schetsen drie belangrijke bewegingen die voor grote prijsstijging moeten zorgen.

Bitcoin als veilige haven

Allereerst signaleren zij dat de Amerikaanse steunmodellen om de klappen van de Covid-crisis op te vangen erop neerkomen dat er gigantische hoeveelheden geld worden gedrukt en in de economie worden gebracht. Volgens berekeningen pompte men gedurende 13 weken meer dan $ 22 miljoen per minuut aan nieuw geld in de economie. Dit moet volgens veel deskundigen tot hoge inflatie leiden. Van oudsher stelden investeerders hun belangen op zo’n moment veilig in goud, maar de jongere generaties kiezen steeds vaker voor het digitale goud, BTC.

Interesse van institutionele beleggers

Ook analyseerden zij dat het institutionele beleggingsfonds Greyscale momenteel veel Bitcoin inkoopt, soms zelfs meer dan er wordt gemined. Daarnaast signaleert men ook toenemende beweging op de meer gecompliceerde beleggingsplatforms, zoals Bitcoin futures en fondsbeleggers. Hieruit concludeert men meer interesse van professionele en institutionele beleggers.

Het stock-to-flow model signaleert groei

Het populaire stock-to-flow model, dat recent nog onder vuur genomen werd, maar door de Nederlandse bedenker Plan B fier verdedigd, signaleert dat de waarde van één Bitcoin (BTC) halverwege 2021 op $ 70.000,- zou moeten staan. Daarmee lijkt de munt nu ondergewaardeerd.

Bloomberg sluit aan en ziet Bitcoin ook groeien

In haar vooruitblik voor de maand juli is Bloomberg erg enthousiast over de vooruitzichten voor de belangrijkste cryptomunt. De brochure heeft dan ook als titel: ‘A resting Bitcoin Bull‘. In het rapport vergelijkt men de Bitcoin (BTC) vooral met andere markten, zoals goud en de aandelenmarkt. Dan blijkt Bitcoin het ineens veel beter te doen dan verwacht.

De belangrijkste factor die zij echter zien is de vraag. Het blijkt namelijk dat het aantal transacties met Bitcoin (BTC) naar recordhoogte stijgt. Ook het aantal nieuwe BTC-adressen neemt snel toe. Op basis van analyses en historische vergelijkingen concludeert men dan ook dat de grootste cryptomunt zwaar ondergewaardeerd is en eigenlijk nu al rond de $ 13.000,- zou moeten liggen.

Hebben de analisten gelijk?

Uiteraard zijn wij als cryptofans altijd enthousiast als we zoveel ‘grote namen’ zo positief zien analyseren, maar hier zijn we toch iets sceptischer. Allereerst is de vraag welk evenement de prijsstijging in gang moet zetten. Men baseert zich op de historische koersontwikkeling na eerdere halvings. We concludeerden zelf al dat de eerste periode na de halving beter was dan ooit, maar twee maanden van nagenoeg horizontale prijsbeweging zagen we de vorige keren niet.

[affcoups id=”3782″]

Daarnaast is er, als de conclusie klopt dat Greyscale meer koopt dan er gemined wordt, nu ook al sprake van meer vraag dan aanbod. Bloomberg concludeert immers dat transacties en nieuwe adressen op recordhoogte staan. Dit leidt klaarblijkelijk niet tot de koerssprongen die we inmiddels van Bitcoin (BTC) gewend zijn. De omstandigheden zouden anders kunnen zijn als er volgend jaar grote, elementaire gebeurtenissen met Bitcoin en/of de cryptomarkt in het vooruitzicht liggen. Dit is voor zover bekend niet het geval. Wij voorzien dan ook zeker mogelijkheden tot koersstijgingen maar vinden het nog iets te vroeg voor een jubelstemming.

De actuele Bitcoin-koers geeft daar ook nog niet direct aanleiding voor.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.