Search
Close this search box.

Bitcoin als antwoord op de crisis volgens Wall Street pro’s

De traditionele beleggers vinden we bij uitstek op aandelenbeurzen zoals Wall Street. Als de voortekenen niet bedriegen, dreigt daar een enorme crash als gevolg van de Coronacrisis. De vraag is of de Bitcoin daarbij een rol kan spelen. In de bijdrage van vandaag laten we zien dat beleggers in aandelen voorsorteren op een overstap naar Bitcoin. Ook bekijken wij of dit een verstandige keuze is.

[affcoups id=”2229″]

Stappen Wall Street-beleggers over naar Bitcoin?

Door het relatief anoniem zaken doen in Bitcoin is het lastig om dergelijke trends te (voor)zien. Toch zijn er methodes om hierover een inschatting te maken. De recent gepubliceerde cijfers van het op Wall Street gevestigde investeringsvehicel Grayscale bieden een aanknopingspunt.

Uit die cijfers blijkt namelijk dat de nu al legendarische crash van 12 maart institutionele beleggers er niet van weerhouden heeft om in het eerste kwartaal van 2020 een recordbedrag van $ 503 miljoen te investeren in Bitcoin. Daarmee bezit Grayscale voor haar investeerders 360.000 Bitcoin (BTC), oftewel 1,7% van de voorraad die in omloop is. Dit gegeven deed een lampje branden bij de bekende Bitcoin-analist ‘Ivanontech’. In een uitgebreide livestream, die je hierna kunt zien, besprak hij de situatie.

Doordat hij de andere investeringsfondsen vergelijk en die afzet tegen de cijfers die Greyscale presenteerde concludeert hij dat zo’n 5% van de hoeveelheid Bitcoin (BTC) in omloop in bezit kan zijn van Wall Street beleggers.

Is het verstandig om Bitcoin als risicospreiding te nemen bij bij aandelenbezit?

We vroegen ons al eerder af of de BTC als safe haven gezien kan worden als digitaal goud, virtuele olie of gebakken lucht. Als je als belegger je risico wilt spreiden is het logisch dat je geen beleggingen kiest die elkaar in trend volgen. Door de recente zwarte donderdag lijkt er echter steeds meer correlatie tussen de Bitcoin en aandelenmarkten te ontstaan.

De bekende analist Scott Melker deed onderzoek naar de vraag in hoeverre er correlatie bestaat tussen de Bitcoin en aandelenhandel. Hoewel de cijfers de laatste weken een verband vermoeden rekent hij voor dat dit niet het geval is. Sterker nog, BTC blijkt op basis van zijn berekeningen het minst met de bewegingen op de aandelenmarkt verbonden. Zijn uitleg zie je hier:

Daarmee lijkt BTC dus inderdaad een ideale uitgangspositie te hebben in het geval van een zware crash op Wall Street. Daarmee is de risicospreiding van traditionele beleggers goed te begrijpen.

[affcoups id=”3782″]

Wat betekent dit voor de BTC?

Voor de Bitcoin verwacht men door de komende halving sowieso fikse koersstijgingen. Nu analyses aantonen dat de Bitcoin qua beleggingen het minst verbonden is met traditionele aandelenhandel lijkt de kans op een goed rendement bij een beurscrach hier het grootst. Het is dus verstandig om je alvast voor te bereiden en aan risicospreiding te doen. Dit laat natuurlijk onverlet dat op de hevigste momenten van een crash er ook zeker negatieve druk en hoge volatiliteit voor de belangrijkste cryptomunt komt. Daarom geldt dat je altijd eigen onderzoek moet doen en alleen moet investeren met geld dat je in het ergste geval kunt missen.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.