Search
Close this search box.

Bitcoin stijgt snel en structureel dankzij de FED

Het zijn roerige tijden voor de Bitcoin. Vorige week beleefden we een zwarte maandag. Daarna schoten de koersen op vrijdag weer met dubbele percentages omhoog. Dat het nog sneller kan verkeren zien we vandaag. Vanmorgen openden de markten dik in het rood en nu schieten de koersen pijlsnel omhoog. Voor deze koersstijgingen, die waarschijnlijk meer dan een sprongetje zijn, kunnen we de FED dankbaar zijn. Wij zetten de zaken op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Hoe presteren de Bitcoin en cryptomunten?

Waar we sinds vrijdag een gestage negatieve ontwikkeling zagen is het sinds vanmiddag weer feest op de digitale beursvloer en dat bedoelen we vandaag niet cynisch. De Bitcoin maakte een verlies van negen procent goed en noteert nu een groene dag- en weekkoers. Zoals vaker in onzekere tijden volgend de andere cryptomunten deze trend. Hierdoor zien we op het moment van schrijven een opvallend groen gekleurd overzicht met live cryptokoersen.

Waarom stijgt de Bitcoin zo hard?

De sterke stijging hebben we te danken aan de maatregelen van de FED, de Amerikaanse Centrale Bank. Zij maakten namelijk vanmiddag bekend dat zij het steunprogramma van de economie fors opschroeven. Waar men eerst 700 miljoen dollar toezegde voor het steunprogramma, waarmee men obligaties opkoopt heeft men nu een oneindig budget ter beschikking gesteld. Daarnaast waagt men zich voor het eerst op commerciële markten ter ondersteuning van de economie.

Wat betekent dit voor de Cryptogemeenschap?

De beleggers in cryptomunten reageren bijzonder bullish. Dit komt omdat zo’n ongehoorde kapitaalinjectie inflatie in de hand werkt. Daarbij betekent het kopen van ‘assets’ meer macht voor de overheid. Dit zal bij puristen een tegengolf op gang brengen die er juist op hamert dat de financiële macht vooral niet bij centraal gestuurde organen moet liggen. Dat was zelfs één van de redenen van het succes van de Bitcoin.

Dit is ook precies de reden dat de markt op een krachtiger manier reageert dan normaal. Waar een sterk koersresultaat normaal een incident kan zijn ziet men hier een bredere indicatie om op het bestaansrecht voor cryptomunten te vertrouwen. Daarnaast komt de Bitcoin halving steeds dichterbij. Daarmee lijkt een gedoseerde verdere waarde-opbouw voor de hand te liggen, zolang het Coronavirus niet voor nieuwe calamiteiten zorgt.

[affcoups id=”3782″]

Wat betekent dit voor de Bitcoin op korte termijn?

Net als vorige week is de Nederlandse crypto-analist Crypto Michaël weer aan het rekenen geslagen. Hij blijft nog steeds focussen op een primair koersdoel van $ 6.400,- en voorziet een versnelling als de koers op een gecontroleerde manier boven de $ 6.800,- komt.

Hoewel de markt onder invloed van het Coronavirus tot vreemde dingen in staat is ontbreken er door deze ingreep van de FED op dit moment rationele argumenten om een sterke koersdaling te verwachten. Uiteraard blijft het juist in zo’n positief sentiment belangrijk om jouw eigen onderzoek te doen en rationeel te beslissen óf en met hoeveel geld je kan en wilt investeren.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.