Search
Close this search box.

Break: Bitcoin en cryptomunten stijgen met dubbele cijfers!

We zagen gisteren al dat de Bitcoin en cryptomunten aan een sterk herstel bezig zijn. Dit herstel gaat vanochtend in razend tempo door. Zo won de Bitcoin in een uur tijd haast 9% aan waarde. Wij praten je bij over de situatie en kijken vooruit naar mogelijke gevolgen.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin en cryptomunten actueel

Zoals je op onze pagina met live koersen kunt zien vliegen de Bitcoin en cryptomunten razendsnel omhoog. De Bitcoin noteert momenteel (11.35 uur) een plus van 18,4% ten opzichte van gisteren. Wie daarmee dacht dat de de grootste cryptomunt de markt aanvoert is te voorzichtig. Het overzicht met live cryptokoersen geeft een surrealistisch beeld.

Qua winstcijfers staat de Bitcoin namelijk ‘slechts’ op een twaalfde plaats. De top 3 wordt gevormd door Bitcoin SV (BSV) met + 36,85%, Cosmos (ATOM) met + 28,91% en Bitcoin Cash (BCH) met +24,48%. Natuurlijk valt er over de Bitcoin, met een koers van momenteel EUR 6.346,46 ($ 6.828,89) niet veel te klagen.

Is $ 6.400,- het nieuwe steunniveau?

Doordat het sentiment momenteel wel erg sterk wisselt is het de vraag wat er verder gebeurt. Wanneer de bulls de koersen op blijven drijven zou $ 6.400,- wel eens het nieuwe steunniveau kunnen blijken. Als dit zo is kan de koers zonder veel moeite doorzetten naar de $ 7.200,- en dat zou betekenen dat de rally nog wel even aanhoudt.

Het is ook niet uit te sluiten dat de markt nu snel oververhit raakt. Hierbij denken met het getal ‘6.400’ terug aan de koersanalyses die we gisteren deelden, waarbij er rond deze koers een correctie te voerzien was op grond van technische analyses. Aan de andere kant hebben we gezien hoe de belangrijkste cryptomunt in enkele dagen een overcorrectie van 50% beleefde, dus een sterk herstel is niet onverwacht. Daarbij zullen veel investeerders voorsoorteren op de komende Bitcoin halving.

[affcoups id=”3782″]

Bitcoin stijging bull jump of bull trap?

Voor de investeerders die wachten op een mogelijkheid om laag in te stappen is het altijd lastig om dat moment te bepalen. Door de Coronacrisis zijn grote financiële schommelingen niet uit te sluiten, maar partijen waarschuwen voor een bulltrap. Hiermee kunnen kleinere beleggers denken dat er een grote koersstijging komt en instappen. Grote partijen dumpen dan hun BTC waardoor de prijzen weer dalen en de kleine beleggers verkopen. Hierna kopen de grote partijen de Bitcoin weer terug tegen een lagere prijs om te profiteren. In dit artikel legden we uit hoe je whale manipulatie kunt herkennen.

In deze analyse zie je dat een koerscorrectie volgens analisten niet uitgesloten kan worden.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.