Search
Close this search box.

Bitcoin vliegt weer omhoog en zorgt voor bullish patroon

Het is de afgelopen dagen halen en brengen met de Bitcoin en andere cryptomunten. Na koersdalingen en horizontale koersbewegingen vliegt de koers van de Bitcoin nu omhoog. Ook de andere cryptomunten doen het goed. Deze rally betekent echter meer dan ‘zomaar een goede dag.’ Wij leggen het uit…

[affcoups id=”2229″]

Actuele situatie Bitcoin en cryptomunten

De Bitcoin noteert vandaag een sterke stijging. Op het moment van schrijven (15.50 uur) noteert de munt liefst 8,56% hoger dan gisteren op een koers van EUR 5.404,93 ($ 5.836,55). In ons overzicht met live cryptokoersen kun je zien dat ook andere cryptomunten sterk stijgen. Sommige, zoals Dash (DASH), OKB (OKB) en Chainlink (LINK) noteren daarbij zelfs dubbele cijfers.

‘Zomaar een goede dag’ of speelt er meer?

We zagen gisteren in de analyse van een Nederlandse crypto-analist al dat het een spannende periode is voor de Bitcoin (BTC). Is er sprake van een wisselend patroon of kunnen we stellen dat de koers bullish is? De koersbeweging van vandaag lijkt daar een antwoord op te geven in twee instanties.

Allereerst gaat de koers, zoals Crypto Michaël al had voorzien, richting de $ 6.000 – $ 6.400,-. Hiermee lijkt er dus nog ruimte voor koersstijging van ettelijke honderden euro’s en daarmee is er een bullish signaal te verwachten. Door de sterke koersstijging gebeurde er echter iets dat belangrijker is voor de koersontwikkeling op langere termijn.

De Bitcoin doorbrak namelijk de bearish trend door de grens van $ 5.000,- te doorbreken en daar direct ver bovenuit te schieten en te blijven. Sterker nog, het leek er al even op dat de markt een aanval op de $ 6.000,- zou doen, maar dat (b)leek net te hoog gegrepen. Wel wist de munt door deze beweging weer een bullish patroon te veroorzaken. Ook dit biedt ruimte voor sterkere groei en een vooruitblik op verdere groei op langere termijn. In deze statistiek kun je dit zien.

We zien dat daarmee zowel in een ‘reversal’ patroon als in een stijgend patroon de weg naar verdere groei nog even open ligt.

Wat kunnen we van de Bitcoin verwachten?

Zoals we zien is er in diverse statistieken ruimte voor een groei die sowieso tot $ 6.000,- tot $ 6.400 door kan lopen. Crypto Michaël, die gisteren de goede richting voor de koersen aangaf op basis van zijn analyse heeft deze inmiddels geactualiseerd.

We zien daarmee dat beide analyses de ruimte bieden tot een groei van $ 6.000,- tot $ 6.400,-, maar dat er ook kans is op een correcite. Hoe dichter de koers de $ 6.400,- kan naderen, hoe groter de kans dat deze ook na de correctie boven $ 6.000,- blijft.

[affcoups id=”3782″]

In dat geval lijkt de eerstvolgende weerstand pas weer op $ 7.400,- te liggen. In ieder geval is er dus op korte termijn nog ruimte voor verdere koersgroei mits nieuwe Corona-ontwikkelingen geen roet in het eten gooien.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.