Bitcoin stijging? 5 tips om maximaal te profiteren

Dat de Bitcoin een stevige rally ingezet heeft kan je niet ontgaan zijn. Steeds meer analisten voorzien dan ook dat er een heuse Bitcoin bull rally aankomt. Vraag is natuurlijk hoe je daarvan maximaal kunt profiteren. Deze vijf tips helpen je daar wellicht bij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

1. Stel jouw Bitcoin veilig

We hebben het al eerder gezegd. Het bewaren van cryptomunten op de beurs leidt tot een verhoogd risico. Je kunt dus na iedere transactie het beste jouw Bitcoin veilig stellen door deze van de beurs af te halen en in een wallet te bewaren.

2. Kies de juiste wallet voor jouw Bitcoin

Wanneer je inderdaad besluit jouw Bitcoin veilig te stellen is het verstandig om ook goed na te denken over de vraag hoe je dit doet. Bij een digitale wallet houd je een aanzienlijk risico op hacken en randsomware-aanvallen. Een ‘cold storage’ of hardware wallet is dan wellicht een beter alternatief. Deze fysieke wallet moet je natuurlijk wel op een veilige plaats opbergen, maar de online gevaren heb je dan getackeld.

3. Blijf van social media af

Het is natuurlijk erg verleidelijk om op social media te pochen met die mooie aankopen en goede resultaten die jij als slimme Bitcoin-belegger scoort. Helaas lezen niet alleen goedwillende vrienden en familie mee. Ook kwaadwillenden kunnen zo jouw rijkdom zien en dat kan in extreme gevallen tot extreme situaties leiden.

4. Laat betaalde groepen en trading signals links liggen

In een bull-markt duiken ze steeds weer als paddenstoelen uit de grond, de groepen en ‘experts’ die jou tegen betaling insider tips of ‘winstgevende’ koerssignalen beloven. Trap er niet in. Vaak zijn deze groepen opgezet door degenen die er als enige echt van profiteren, de pump-and-dump manipulatoren. Bovendien is de Bitcoin een van de meest transparante financiële instrumenten, dus er is genoeg gratis informatie over technische en formele analyses te vinden. Ook wij houden jou natuurlijk graag gratis op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in cryptoland.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

5. Vertrouw op jezelf

Zoals we vaker aangeven is het altijd belangrijk om eigen onderzoek te doen naar de crypto-projecten die jou interessant leiden. Laat je daarbij vooral leiden door rationele argumenten en objectieve analyses. Voorkom het handelen uit emoties en het kopen van snel stijgende cryptomunten. Je loopt dan namelijk een grote kans om op de verkeerde momenten in- en uit te stappen en verliest dan veel winst.

Natuurlijk kun je ook altijd de lessen leren waar een Bitcoin-loser in het verleden dik voor moest betalen.

Bron: Bitcoinist

Quis aliquet justo viverra neque. Elit ultricies tortor in adipiscing laoreet.

Wil jij ook een passief inkomen verdienen met jouw cryptocurrency?

Ga dan nu aan de slag

Bekijk nu snel al jouw mogelijkheden voor het investeren in crypto op onze favoriete Nederlandse exchange Coinmerce