Search
Close this search box.

Bitcoin-investeerder Mike Novogratz is boos, maar waarom?

Mike Novogratz is een van de bekendste en hardnekkigste ‘positivo’s’ over de Bitcoin. Dat wil zeggen, tot gisteren. Toen verscheen namelijk een interview waarin hij erg boos was over de Bitcoin.

[affcoups id=”2229″]

Waarom is Novogratz zo boos op de Bitcoin?

Het interview verscheen afgelopen donderdag bij het Amerikaanse CNBC. Novogratz legde daarin uit dat hij de grote correctie wel had verwacht. Vervolgens bevestigde hij dat hij vóór de koersval een kleine hoeveelheid Bitcoin had verkocht.

Dit teken van wantrouwen werd door de gemeenschap al niet goed opgevat. Vervolgens vertelde hij dat hij boos op zichzelf was omdat hij niet heel veel Bitcoin verkocht had. Alsof dat nog niet genoeg was gaf hij ook aan dat de koers voorlopig zou consolideren tussen $ 10.000,- en $ 14.000,-.

Bitcoin gemeenschap boos

Dat Mike Novogratz als belangrijke positieve influencer van de Bitcoin na zo’n grote koersstijging bij een beetje tegenwind dergelijke uitspraken doet wordt hem niet in dank afgenomen. De Bitcoin-gemeenschap verwijt hem dat hij hierdoor een negatieve ontwikkeling van de koers in de hand heeft gewerkt.

Uitspraken van Novogratz onbegrijpelijk

Of je boos moet worden omdat een belegger belegt is natuurlijk de vraag. Wat wel verbaast is het moment waarop Novogratz de uitspraken doet en dan vooral het moment waarop. De Bitcoin maakt juist de afgelopen week enorme rendementen. Dit biedt dus mogelijkheden voor Novogratz om iets terug te verdienen. Hij was namelijk een van de mensen die tijdens de cryptowinter, na het hoogste punt van de Bitcoin, bleef vasthouden aan de munt. Dit met desastreuze gevolgen.

[affcoups id=”3782″]

Bovendien geeft hij in hetzelfde interview aan dat de Bitcoin zal consolideren tussen $ 10.000,- en $ 14.000,-. Er zullen dus volgens zijn inschatting snel momenten komen waarop hij dit rendement weer kan halen, tenzij hij bedoelt dat zijn voorspelling niet zeker is.

In ieder geval, de live koersen zijn op het moment van schrijven (21.50 uur) weer sterk stijgende.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.