Search
Close this search box.

Expiratiedag alert: vrijdag 29 mei gaat de Bitcoin spoken

Nadat we sinds de halving veel minder volatiliteit en veel meer dalende koersen hebben gezien dan vooraf verwacht was is het eigenlijk wel tijd voor actie voor de Bitcoin. Degenen die het met mij eens zijn worden op hun wenken bediend. Aanstaande vrijdag, 29 mei, gaat het namelijk spoken voor de Bitcoin. Wat er gaat gebeuren, wat de gevolgen zijn en wat dit voor de koers betekent leggen we in dit artikel uit.

[affcoups id=”2229″]

Wat gaat er met de Bitcoin gebeuren op 29 mei?

Op 29 mei expireren de opties en de futures van deze maand. Op zich is dat geen uitzonderlijke situatie, want dat gebeurt elke maand. Wat deze vrijdag wel uitzonderlijk maakt is dat veel mensen in aanloop naar de halving opties of futures op de Bitcoin (BTC) hebben genomen. Veel van die opties en futures verlopen per eind deze maand.

In onderstaande grafiek zie je dat alleen op optieplatform CME de helft van de open interest vrijdag vervalt.

Bitcoin open interest 29 mei 2020
De helft van de open interest van Bitcoin vervalt aanstaande vrijdag. Data via Skew

Ook het hoge volume van de open interest in vergelijking met de andere maanden is helder weergegeven.

Wat betekent het verval van deze enorme hoeveelheid opties en futures?

Allereerst is het belangrijk om je te realiseren dat de koper van een optie het recht heeft om de optie uit te voeren. Bij de futures heeft de koper de plicht om de afgesproken hoeveelheid BTC tegen de overeen gekomen prijs te kopen. Daarnaast is er een derde optie, de ‘roll over’. Dit betekent dat de houder van de optie of future de rechten of plichten op basis van zijn huidige contract, uiteraard tegen een extra fee, kan doorschuiven naar een later moment.

Vrijdag moeten alle openstaande interests worden geëxecuteerd of verlengd door een ‘roll over’. Het wordt dus in ieder geval een drukke handelsdag op de optiebeurzen. Daarnaast zal er uit de transacties genoeg af te leiden zijn over het vertrouwen dat investeerders in de prijsontwikkeling van de Bitcoin hebben. Vraag is natuurlijk wat voor invloed dit op de koers heeft.

Hoe zal de koers van de Bitcoin reageren?

Wanneer we kijken naar de koersontwikkeling is het altijd goed om van de huidige situatie uit te gaan. De live koers van de Bitcoin zie je hieronder.

De ervaring leert dat de koers vanaf zo’n 48 uur vóór een expiratiemoment gaat voorsorteren op het vervallen van de opties en futures. Dit leidt in de regel tot een koersdaling. In dit artikel leggen we de achtergronden over een koersdaling vóór CME-expiratie uit. Toch lijkt de situatie deze keer andersom.

Allereerst zien we de cryptokoersen sinds vanmiddag oplopen, waarmee er positiviteit in de markt lijkt te heersen. Daarnaast is, op basis van technische analyse, de koers van $ 8.800,- een zeer sterk steunniveau en blijven Bitcoin-investeerders hun munten in toenemende mate vasthouden. Het lijkt dus aantrekkelijk om de opties te verlengen of zelfs bij te kopen als je op basis van jouw eigen strategie groeimogelijkheden ziet. Zoals altijd zal ook deze keer de markt haar gelijk halen.

[affcoups id=”3782″]

We weten dus pas zaterdagmorgen in hoeverre deze veronderstelling juist is. Sowieso is de kans groot dat de bewegingen van vrijdag voor een koersgat op maandag gaan zorgen. Daarmee biedt de markt investeerders weer stof tot nadenken.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.