Search
Close this search box.

De Bitcoin crasht: technische analyse waarom en waarheen

Het is weer mis op de cryptobeurzen. Na een goed begin van de week crasht de Bitcoin in een hoog tempo. Deze trend ontwikkelde zich gisteren en hield de hele nacht aan. Vanochtend is dan ook de vraag: Wat is er aan de hand en wat gaat er nu gebeuren? Wij zetten de zaken aan de hand van technische analyses op een rij.

Gisterenmiddag vond er een flash crash van de Bitcoin plaats. Binnen korte tijd daalde de koers bijzonder snel en vannacht lag het verlies in 24 uur boven de 10 %. Vanochtend lijkt de markt iets stabieler, maar het evenwicht is broos. Vraag is wat er gaande is en wat we nu kunnen verwachten.

[affcoups id=”2229″]

Wat was de aanleiding voor de flash crash?

Het lijkt erop dat de directe aanleiding een verkoop is van 3.600 BTC via cryptobeurs Bitstamp. Daarna trokken veel beleggers op Bitmex hun posities terug. Hierdoor ontstond er een acuut gebrek aan vraag en dus een enorme prijsdaling.

De flash crash van Bitcoin in beeld

Daarbij is het opvallend dat we weer 2 dagen voor de laatste handelsdag van Bitcoin-opties voor oktober zijn. Wederom is de vraag of die optiemarkt wel zo goed is voor de cryptomunt.

Technische oorzaak koersdaling Bitcoin

Naast een directe aanleiding is er natuurlijk altijd een dieper liggende oorzaak. Uit technische analyses blijkt dat de koersontwikkeling al langer consoliderend is en dat de munt steeds door belangrijke steunniveau’s zakt.

[affcoups id=”3782″]

Wat kunnen we van de Bitcoin verwachten?

Dat we de koers van de Bitcoin in beweging zien komen is op zich niet verrassend. Technische indicatoren wijzen daar al een tijd op. Het is zonde dat de korte opleving die we vorige week zagen geen support krijgt. Het ligt daarom voor de hand dat de Bitcoin eerst nog een stuk verder moet dalen voordat zij een hard fundament vindt om de weg naar boven te vinden. Dit niveau ligt volgens analyses rond $ 6.000,-. Dit getal heb ik ook al eerder in verschillende analyses zien vallen.

Uiteraard blijven wij de zaak volgen en houdt Cryptoclan je op de hoogte met de live koersen en het laatste nieuws.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.