Search
Close this search box.

Technische analyses verraden: Bitcoin komt in beweging

Wie de live koersen ziet merkt dat de Bitcoin al enige tijd consolideert. Technische analyses duiden erop dat dit niet te lang duurt. Wat is er te zien en welke kant gaat de koers op? Cryptoclan.nl zet het op een rij.

Als de koers langdurig consolideert betekent dit dat er weinig beweging in de koers is. Dat is ongunstig voor beleggers. Hoe langer het duurt hoe groter de kans is dat zij een belegging zoeken die meer rendement oplevert. De Bitcoin consolideert al enige tijd, maar analyses laten zien dat beleggers niet te veel geduld meer hoeven te hebben. De koers komt in beweging! Vraag is natuurlijk welke kant op.

[affcoups id=”2229″]

Technische analyse Bitcoin duidt op beweging

Als we de technische analyses volgen zien we dat de Bollinger Band (bandbreedte) waarbinnen de koers zich ontwikkelt steeds smaller wordt. Dat duidt op beweging.

Bovendien duiden ook veel andere analyses op een aankomende koersbeweging. Zo zien we dat de koers boven het voortschrijdend gemiddelde over 20 dagen blijft. Daarbij zien we de handelsvolumes teruglopen. Logischerwijze is dit te verklaren door een van de volgende twee factoren: óf de Bitcoin verliest populariteit, hetgeen niet het geval lijkt als we de marktkapitalisatie op Tradingview en koers bekijken. De andere verklaring is dat de bereidheid om te verkopen laag is. Hiervoor zijn meer aanwijzingen, al was het maar het aantal whale transacties van beurzen af. Ook zien andere analisten nog meer aanwijzingen voor toenemende volatiliteit.

Als de grootste cryptomunt beweegt, waarheen dan?

Uiteraard valt een beweging naar beneden niet uit te sluiten, maar de meeste indicatoren duiden op een koersstijging. Op grond van diverse analyses zetten koerswatchers echter een patroon uit dat terug moet leiden naar de $ 10.000. Dit ziet er als volgt uit:

  • Een trendbreuk met het 200-DMA naar $ 8.700
  • Consolidatie tussen $ 8,800 – $ 9.000
  • Correctie van $ 9.000 naar $ 8.600
  • Herstel en consolidatie op $ 9.400 – $ 9.700
  • Verdere groei naar $ 10.000 en hoger.

[affcoups id=”3782″]

Het patroon dat hierboven beschreven is zou zich binnen 48 uur moeten vormen. Zoals altijd geldt DYOR, maar als deze analyse klopt liggen er mooie kansen in het verschiet.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.