Krijgt ‘Faketoshi’ gelijk terwijl scammers aangepakt worden?

Toen Craig Wright riep dat de Bitcoin SV (BSV) groter zou worden dan de Bitcoin, werd er (zoals vaker wanneer Wright iets roept) druk naar het voorhoofd gewezen. Vandaag was een bijzondere dag voor hem, want voor het eerst duiden cijfers erop dat hij gelijk kan krijgen. Daarnaast kwam het nieuws dat de cryptomarkt, ondanks recordverliezen afrekent met crypto-scammers. Wij zetten de feiten op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Vorig jaar rond deze tijd was de cryptowereld aan het bijkomen van een clash tussen Craig Wright en de Bitcoin Cash (BCH) organisatie. Het resultaat zorgde voor tweedeling in de cryptowereld. Hoewel hij vaak een scammer genoemd wordt lijkt hij nu toch gelijk te krijgen. Bewezen scammers hadden in 2019 helaas een goed jaar, maar worden nu aangepakt. Dit zijn wat highlights van een woelige maandag.

Krijgt Faketoshi gelijk over Bitcoin SV?

Toen Craig Wright uit de Bitcoin Cash (BCH) stapte en via een hard fork zijn eigen Bitcoin Satoshi Vision (kortweg Bitcoin SV) genoemd begon was men sceptisch. Hoongelach was zijn deel toen hij riep dat ‘zijn’ munt groter zou worden dan de Bitcoin. Het heeft meer dan een jaar geduurd, maar ‘Faketoshi’, zoals de weinig flatteuze bijnaam van Wright luidt heeft voor het eerst de cijfers aan zijn kant.

Het aantal transacties met Bitcoin SV oversteeg voor het eerst het aantal transacties dat in 24 uur met Bitcoin gedaan werd al eerder. Sinds 12 november lijkt deze verhouding echter structureel. Bitcoin SV overtreft zowel in aantal als in waarde sindsdien continue de echte Bitcoin. Dit wordt ongetwijfeld vervolgd.

Is de cryptowereld klaar voor de strijd tegen scammers?

Tegenstanders van de Bitcoin roepen vaak dat de crypto-industrie te gevoelig is voor criminaliteit. Een rapport toont dat de opbrengst in 2019 tot nu toe een recordhoogte van 4,4 miljard dollar overschrijdt. De gigantische Ethereum (ETH)-hack van vorige week is daar nog niet eens bijgeteld. Toch lijkt men nu langzaam klaar om cryptoscammers tegen te werken.

Bitcoin slot veilig beurs
Via: quoteinspector.com, CC

OneCoin is verder uitgedund nadat topman 90 jaar kreeg

De fraude door crypto-initiatief OneCoin alleen is al goed voor miljarden, maar dan verdiend over meerdere jaren. Ondanks het feit dat de organisatie is opgerold en de broef van de oprichter inmiddels met de Amerikaanse justitie schikte op 90 jaar cel ging de fraude door.

Nu blijkt echter dat ook de website-adressen van spin-offs onderwerp van onderzoek zijn en daarom offline gehaald zijn. Ook heeft men het Roemeense hoofdkantoor vorige maand ontruimd. Afgaande op de beelden was er van de rijkdom weinig achtergebleven. (tekst loopt door na de tweet)

Vertcoin (VTC) is 51%-scammers te snel af

Vertcoin (VTC) splitste zich in 2014 door een hard fork af van Bitcoin. Daarna leidde de munt een redelijk anoniem bestaan totdat zij vorig jaar december bij een scam meer dan $ 100.000,- verloren. Ook dit jaar was het weer raak in de decembermaand. Hackers probeerden door een zogenoemde 51% attack de Blockchain over te nemen en zo te frauderen. De veiligheid bleek echter goed op orde, want Vertcoin (VTC) kon ingrijpen.

[affcoups id=”3782″]

In de korte periode dat de hackers wel bij de Blockchain konden moesten zij mining rewards uitbetalen. Dit deden zij en kostte naar schatting tussen $ 440,- en $ 4.100,-. Uiteraard wordt deze uitglijder in de cryptowereld met gejuich ontvangen. De hackers zijn financieel wellicht niet al te zwaar getroffen, maar het is goed voor het vertrouwen dat men dit signaal af kon geven.

Doe mee met de Bullrun πŸš€10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

πŸš€ Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.