Search
Close this search box.

Leidt Bitcoin Halving tot instorting koers cryptomunten?

De Bitcoin halving is momenteel een hot item voor iedere crypto-investeerder. De andere cryptomunten verdwijnen daardoor in de schaduw. Wij vroegen ons af of dit terecht is en zetten op een rij hoe de Bitcoin halving de Altcoins zal beïnvloeden. De uitkomsten stemmen niet vrolijk.

[affcoups id=”2229″]

De Bitcoin verwelkomt in aanloop naar de komende halving het ene goede nieuws na het andere. Een koersstijging kan volgens velen dan ook niet uitblijven. Dit heeft natuurlijk gevolgen voor de rest van de markt. Wij analyseerden de effecten die op kunnen treden voor andere cryptomunten.

Bitcoin dominantie spreekt boekdelen

Wanneer we kijken naar het aandeel van de Bitcoin in de totale cryptomarkt zien we dat steeds meer investeerders voor de Bitcoin gaan. Er zijn op dit moment, naast de Bitcoin, maar drie cryptomunten die een marktaandeel hebben van 2% of hoger. Dit zijn Ethereum (ETH), Ripple (XRP) en Tether (USDT). Wanneer we de resultaten van de afgelopen maand bekijken zien we (in de lijnen) dat het marktaandeel van deze munten daalt ten opzichte van de Bitcoin.

Het marktaandeel van Bitcoin en belangrijkste Altcoins. 6-5-2020

We zien in de grafiek duidelijk aflopende/horizontale lijnen voor de overige cryptomunten, terwijl het marktaandeel van Bitcoin toeneemt. De totale marktkapitalisatie in dezefde maand steeg met ruim $ 65 miljard. Hiermee kunnen we concluderen dat investeerders in crypto massaal voor de Bitcoin gaan. Dit gaat ten koste van de Altcoins.

Analist Pentoshi brengt één en ander in kaart.

Hiermee kunnen we concluderen dat een stijgende BTC negatieve gevolgen kan hebben voor de Altcoins. Aangezien er ook analisten zijn die een post-halving dip verwachten is het interessant om te bekijken of dit bij een bearish scenario ook is.

Hoe reageren Altcoins op een prijsdaling van BTC na de halving?

Wanneer de Bitcoin in prijs zou dalen na de halving ligt het, op basis van voorstaande, voor de hand dat Altcoins in dat geval stijgen. Analist TraderXO ging op onderzoek uit. Zijn conclusies zijn niet hoopgevend:

https://twitter.com/TraderX0X0/status/1258067316308422657

Kortom, op basis van deze analyse gaan de Altcoins, ongeacht de gevolgen van de BTC halving, moeilijke weken tegemoet. Hoe kun je hier als investeerder op handelen?

Hoe handel je in Altcoins na de BTC-halving

De verwachting is dat de markt ook in dit geval corrigerend zal optreden. Als je dus een lange beleggingshorizon kunt aanhouden en risico wilt mijden kun je gewoon afwachten. Als je wat meer risico wilt nemen of juist wil profiteren van deze situatie is het belangrijk jouw strategie goed op orde te hebben. Deze twee punten bepalen jouw strategie:

Mee met de BTC of niet?

Als we de koersbewegingen van de diverse cryptomunten analyseren kunnen we zien hoe de koersen bewegen ten opzichte van de BTC. In onderstaand overzicht zie je de correlaties van de top-10 cryptomunten:

Correlatie Bitcoin - top 10 cryptomunten
Via: Cryptowat.ch | cryptowat.ch, CC

Je kunt uiteraard ook juist gaan voor cryptomunten die zo min mogelijk relatie met de Bitcoin hebben. In een eerder overzicht gaven we je daarvan een indruk.

[affcoups id=”3782″]

Veiligheid voor alles

Wanneer je voorziet dat de Bitcoin inderdaad wel eens kan crashen en je wilt voorkomen dat je verlies leidt zijn er ook op zo’n moment mogelijkheden als je voorbereid bent. Zo kun je natuurlijk stable coins overwegen of andere voorzorgsmaatregelen nemen om tijdig jouw winst veilig te stellen.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.