Search
Close this search box.

Breekt Bitcoin voor halving door $ 10.000?

De Bitcoin wist gisteren bijzonder snel in waarde te stijgen. Nadat de Amerikaanse FED nieuwe steunmaatregelen had gevraagd en een crisis van middelbaar niveau voorspelde schoot de koers van de BTC richting $ 9.600,-. Hoe groot is de kans dat we nog voor de halving op 12 mei boven de $ 10.000,- komen?

[affcoups id=”2229″]

Hoe ontwikkelt de prijs van de Bitcoin zich nu?

Hoe lekker het ook klinkt, 15% rendement in 24 uur is voor serieuze beleggers niet altijd een goed teken. Het was dan ook te verwachten dat er winstnemingen zouden komen en dat gebeurde. Inmiddels heeft de Bitcoin de positieve trend weer te pakken en bewegen we rond een koers van $ 8.820,-. Dat is prettig, want dit toont aan dat beleggers serieuze interesse hebben en niet bij het eerste zuchtje tegenwind vertrekken. Dit gedrag maakt de Bitcoin sterk en veerkrachtig.

Gaat de Bitcoin nog vóór de halving door $ 10.000,-?

Nu we zo’n krachtige marktontwikkeling zien is het natuurlijk de vraag of er ruimte is voor verdere stijging of dat we de Bitcoin weer naar lagere koersen zullen zien zakken. Bij de beoordeling nemen we we mee dat de oververhitting van vanmorgen inmiddels uit de markt is.

Bitcoin dicht op één na alle koersgaten

We gaven al eerder aan dat er koersgaten kunnen ontstaan op de CME-optiebeurs en dat de koers van de Bitcoin de neiging heeft om die koersgaten te dichten. Door de rally van gisteren zijn inmiddels alle koersgaten op één na gedicht. Dit laatste koersgat ligt op $ 10.200,-.

Interesse van nieuwe beleggers neemt toe

Als tweede factor zien we dat het kapitaal in de markt stijgt. Dit komt voor een deel door nieuwe of terugkerende beleggers die bang zijn om buiten de boot te vallen bij de Bitcoin Halving. Deze zogenaamde ‘FOMO’ is goed te meten door de interesse op social media in kaart te brengen. De onderstaande grafiek laat zien dat dit correspondeert met meer bullish sentiment.

Weinig weerstand in langjarig patroon

Zoals we gisteren al zagen is cryptolegende Peter Brandt redelijk optimistisch. Hij voorzag ruimte voor groei tot $ 9.400,- en daar ging de koers vannacht ook naartoe. Daarmee beweegt de koers binnen een langjarig patroon. In dit patroon is er na de weerstand op $ 9.400,- pas weer serieuze weerstand te verwachten rondom de koers van $ 10.600,- en dat sluit aan op de theorie dat er nog één koersgat te dichten is.

[affcoups id=”3782″]

Bitcoin halving eerder het begin dan het einde

De ervaren belegger weet inmiddels dat bij de eerder halvings de echte koersexplosies pas ontstonden in het jaar na de halving. De verwachting dat we volgend jaar hetzelfde gaan zien is niet anders. De voorspelling van een koers van $ 100.000,- in 2021 wordt steeds vaker gedeeld en de recente koersexplosie voedt de positieve gedachten voor koersontwikkeling op lange termijn. Daarmee bestempelen analisten de mogelijkheid om Bitcoin onder $ 9.000,- te kopen als een ‘buy the dip’. Als dit inderdaad het geval is lijkt een koersstijging boven $ 10.000,- voor de halving een reële mogelijkheid, al zal dat natuurlijk niet in rechte lijn gebeuren.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.