Search
Close this search box.

Bitcoin herstelt sterk: hier moet je als cryptobelegger op letten

Nadat de Bitcoin een aantal slechte dagen kende en ook gisteren weer onder druk stond is vandaag de situatie anders. De Bitcoin begon sterk aan de dag en de rest van de cryptomarkt volgde. Wij zetten de ontwikkelingen op een rij. Daarnaast geven we de steunkoersen en weerstandsniveaus aan die vandaag belangrijk zijn.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin herstelt, cryptomarkt volgt

De Bitcoin liet vanaf het begin van de de dag een sterk herstel zien. De koers steeg snel en die ontwikkeling zien we nog steeds terug. In ons overzicht met live koersen kunnen je de stand van zaken continue volgen. Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin een koersstijging van 5,09%. De meeste andere cryptomunten stijgen met hetzelfde percentage of zelfs iets sterker.

Marktkapitalisatie en dominantie

Zoals we in de statistieken van Tradingview kunnen zien is de marktkapitalisatie voorzichtig stijgende. Nadat we vrijdagnacht het dieptepunt zagen op 106,7 miljard loopt de marktkapitalisatie weer gestaag op. De dip van gisteren is hersteld en nu ligt de marktkapitalisatie weer in lijn met de horizontale marktontwikkeling van de afgelopen dagen (tussen vrijdag en gisteren) van $ 146,7 miljard.

Ook de Bitcoin-dominantie, die gisteren op 64,4% lag loopt weer op en bedraagt op het moment van schrijven 65,9%. Wanneer we dit gegeven combineren met de dalende koersen van Tether (USDT) en USD Coin (USDC) zou dit erop duiden dat beleggers hun risicovermijdende stable coins weer inruillen voor reguliere cryptomunten. Dit kunnen we zien als teken van vertrouwen.

Deze waardes zijn vandaag belangrijk voor Bitcoin

Nu is het, zeker gezien de onzekere en volatiele situatie in de markt, veel te vroeg om conclusies te trekken. Er vanuit gaande dat er geen schokkend nieuws over het Coronavirus komt dat de koersen in een nieuwe vrije val stort moeten we afgaan op technische analyses. Afhankelijk van de vraag of er een daling of stijging komt zijn dit volgens analisten de koersniveaus (in dollars) waar je op moet letten.

SupportniveauPivot PuntWeestandsniveau
4.5005.7006.300
4.0006.650
3.5007.200

[affcoups id=”3782″]

Op het moment van schrijven noteert de Bitcoin (BTC) $ 5.360,51. De weekverwachting, die wij eerder afgaven, ligt hiermee in lijn.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.