Bitcoin en cryptomunten weer onder druk: dit verwachten we

Vorige week zagen we een historisch diepe crash van Bitcoin en andere cryptomunten. In het weekend was de koersontwikkeling van de Bitcoin en cryptomunten horizontaal. Op basis daarvan verwachtten experts al dat er snel weer meer volatiliteit zou komen en dat zien we vanmorgen. Helaas beweegt de markt bearish. Vraag is waarom dit gebeurt en wat we voor de komende week voor de Bitcoin kunnen verwachten. Wij zetten de zaken op een rij.

TIP!
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Cryptobeurs: Bitvavo [NL]
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo!
Zelf veilig beleggen in crypto? Dat kan scherp bij het Nederlandse Bitvavo! Show Less

Wat is de stand van zaken voor de Bitcoin?

In het weekend zagen we dat de koers redelijk stabiel bewoog rond $ 5.400,-. Gisteren maakte de Amerikaanse Centrale Bank (FED) bekend dat zij de rente verlaagde naar 0% en een fors optiepakket uitgeven om de economie te steunen. Normaal gesproken leidt dit tot optimisme in de cryptowereld, maar daar is vandaag geen sprake van.

Er blijkt nog steeds veel paniek in de markten. Zo zien we dat de Amerikaanse en Aziatische beurzen ondanks de steunmaatregelen en de positieve berichten over teruglopende Coronabesmettingen in China negatief presteerden. Ook de Europese beurzen openen negatief. Dit heeft zijn weerslag op de Bitcoin en andere cryptomunten. Ook hier schrijft men vanochtend, zoals je in ons overzicht met live koersen kunt zien, negatieve cijfers. De Bitcoin verliest op het moment van schrijven in 24 uur 4,5% en de andere cryptomunten krijgen het zwaarder te verduren. Gezien de onzekere situatie en toenemende afkondiging van maatregelen tegen het Coronavirus blijft de situatie onzeker en de financiële markt gespannen.

Bitcoin verwachting voor de komende week

Door de gespannen situatie hebben fundamentele factoren momenteel de overhand in de koersontwikkeling van Bitcoin en cryptomunten. Op basis van technische analyses is het echter van belang om de koers van de Bitcoin naar het cruciale punt van $ 6.425,- te zien stijgen (op het moment van schrijven is de koers $ 4,873,20). In onderstaande video legt een analist uit welke technische aspecten van belang zijn voor de koersbeweging van Bitcoin.

Wat kunnen we verwachten van de cryptomarkt

We moeten constateren dat de markt op dit moment bearish beweegt en dat een snelle omschakeling naar grote koersstijging niet in de lijn der verwachting ligt. Dit betekent dat veel investeerders op korte termijn hun investeringen veilig zullen stellen in stable coins of zelfs een tijdelijke exit uit de markt.

NIEUW
Ledger Nano Wallets
Ledger Nano Wallets
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet
Houd je cryptocurrency veilig met deze geavanceerde Premium hardware wallet Show Less

De kans op koersstijgingen op langere termijn is groter. Veel analisten verwachten nog steeds prijsstijgingen richting de Bitcoin halving. Daarbij moeten we ons wel afvragen of het vertrouwen tegen die tijd nog in tact is. Over de lange termijn heeft de Bitcoin echter altijd haar herstellend vermogen aangetoond. Het blijven dus onzekere tijden waar wij verslag van blijven doen.

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven

Verder lezen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link

Gratis extra Crypto?

Schrijf je dan direct in voor onze AirDrop-nieuwsbrief. Hierin houden we je op de hoogte wanneer er nieuwe AirDrops komen en hoe je hiervan kunt profiteren.
Inschrijven
close-link

CryptoClan Daily

Dagelijks nieuwe insights, nieuws en tips in je mailbox bij de lunch en het begin van de avond!
Inschrijven
close-link
Dit wil je niet missen
X

Welkom op CryptoClan!

Bedankt voor je bezoek! Voor een leukere ervaring (en werkende site) gebruiken ook wij cookies en delen (aan de hand van deze cookies) informatie over je gebruik van deze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. We willen je vragen, deze éénmalig te accepteren! Lees verder!