Search
Close this search box.

De Bitcoin stijgt: tot hoe ver en wat daarna?

Gisteren zagen we hoe de Bitcoin in stijgende lijn bewoog. Vandaag zet de stijging tot op het moment van schrijven door en het einde lijkt nog niet in zicht. Wij analyseren de stijging, schatten de ruimte in en bekijken welke mogelijke koude douche ons daarna te wachten staat.

[affcoups id=”2229″]

De Bitcoin stijgt: waarom?

De Bitcoin steeg gisteren onverwacht vlot en als we vandaag naar het live overzicht van cryptokoersen kijken zet de stijging vooralsnog door. De oorzaak is vooral op de optiebeurzen te vinden. We gaven al eerder aan dat opties op Bitcoin de markt voorspelbaarder maken en dat gaat ook hier op.

Toen we gisteren zagen dat de Bitcoin begon te stijgen en ook boven de $ 7.000,- uit kwam sloeg het sentiment om. Langzaam aan werden de opties op stijgingen van de Bitcoin-koers populairder, waarop investeerders op korte termijn instapten. Door deze toegenomen vraag werden beleggers die op ‘short-posities’ (dalingen van de Bitcoin) hadden ingezet uit de markt gedrukt. Dit had gedwongen verkopen tot gevolg. In korte tijd liquideerden de optiebeurzen zo’n $ 90 miljoen dollar.

Is de stijging van de Bitcoin structureel?

Bij short opties moeten degenen die die optie schrijven bij een stijgende koers de Bitcoin uit de markt kopen (tegen die hogere koers) en leveren aan de partij die de optie heeft. Hierbij bestaat de kans dat de partij die deze Bitcoins ontvangt de winst verzilvert door verkoop. Hierdoor zou de markt, ondanks het aanvankelijke bullish signaal van koersstijgingen dus juist bearish kunnen worden omdat degenen die de Bitcoins krijgt zijn winst verzilvert en de Bitcoins direct verkoopt.

In dit geval was dit slechts in geringe mate aan de orde. Dat sluit aan bij rapportages waaruit blijkt dat investeerders op langere termijn toestromen en verdere koersstijging voorzien. Het feit dat de koers na de liquidatiegolf snel herstelde en inmiddels een gestaag stijgend patroon blijft vertonen biedt steun voor de stelling dat er sprake is van een echte bull-rally.

Hoe ver stijgt de BTC?

Één van de meest gerenommeerde crypto-analysten van dit moment is PentarhUdi. Hij heeft diverse marktcycli goed voorzien. Ook de recente paniekverkopen in maart heeft hij tijdig aan zien komen. PentarhUdi verwacht dat de koers zich op korte termijn zal herstellen naar het dagelijks voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen. Dit ligt op dit moment door de positieve januari-maand op $ 8.500,-. Hij acht de kans groot dat de koers op korte termijn op dat niveau zal zijn.

Wat verwacht PentarhUdi op lange termijn?

Op langere termijn houdt hij rekening met een bearish scenario. HIerin voorziet hij dat de economische situatie naar aanleiding van de Coronacrisis nog voor slachting op de financiële markt zal zorgen. Hierdoor voorziet hij op basis van technische factoren een koersdaling als de $ 8.500,- bereikt is. Hij heeft daarbij geen last van voorzichtigheid, want hij acht een niveau onder $ 3.000,- aannemelijk.

[affcoups id=”3782″]

Hoe waarschijnlijk achten wij een Bitcoin koersval?

De technische analyses van Pentarh Udi, die je op Tradingview zelf kunt beoordelen zijn erg uitgebreid. In de analyses zijn twee zaken wat ons betreft ondergesneeuwd. Ten eerste besteedt hij minder aandacht aan de effecten van de komende Bitcoin halving. Zoals wij eerder aangaven laten modellen die daar rekening mee houden ruimte voor sterke groei en zelfs recordkoersen in 2020. Daarbij zien we in de laatste ontwikkelingen dat de Bitcoin sneller herstelt dan andere sectoren en ook betere rendementen biedt dan andere investeringen die in tijd van crisis populair zijn. Wij zijn dan ook optimistischer gestemd en voorzien op dit moment een positief 2020.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.