Search
Close this search box.

Recordkoers Bitcoin? De vergelijking tussen nu en 2016-2017

Wanneer we naar de koers van de Bitcoin kijken en de komende halving op het oog houden is natuurlijk de vraag of we richting nieuwe koersrecords gaan. Om dit inzichtelijk te krijgen vergelijken we de huidige koersbeweging met die van de koers van de Bitcoin in 2016/2017 in hoeverre ligt de munt op recordkoers?

[affcoups id=”2229″]

Is de Bitcoin-koers van nu vergelijkbaar?

Wanneer we de koers van de Bitcoin sinds het begin van de handel vergelijken gebruiken we daarvoor de Bollinger Bands. Deze laten zien hoe de koers beweegt wanneer we het voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen als grens nemen.

Bitcoin-koers voortschrijdend gemiddelde over 200 dagen
De Bitcoin-koers in tijd vs. 200-daags voortschrijdend gemiddelde. Bron: Tradingview.com

We zien dat de koers 2 maal de bodem van de bandbreedte raakte: de eerste keer in augustus 2015 en de tweede keer in december 2018. Aangezien we nu 427 dagen na de laatste keer in 2018 zijn tellen we 427 dagen ook op bij de eerste keer. Dat brengt ons ter vergelijk naar het koersniveau van november 2016.

Koersverloop vergelijkbaar met Bitcoin in 2016?

Om te zien of deze vergelijking stand houdt bekijken we twee andere belangrijke momenten. Dit zijn de Bitcoin halving en de RSI-indicator.

De Bitcoin halving is vergelijkbaar met…

De tweede Bitcoin-halving vond plaats in juli 2016 en de derde wordt verwacht in mei van dit jaar. Het rendement vóór de halving is redelijk vergelijkbaar. In 2016 was dit 292% en nu bedraagt het zo’n 345%. Als we de vergelijking afmaken en de koersbodem daarin meenemen zien we dat de prijsbeweging gelijk is aan die van april 2016.

De RSI-index beweegt naar…

Met de ‘Relative Strength Index’ kun je berekenen hoe sterk een munt is. Zo zie je ook of de munt richting een ‘overbought’ of ‘oversold’ situatie gaat. Het laagste punt van de RSI-index (27), dat in januari 2015 werd genoteerd, komt overeen met de waarde van de index in december 2018. Deze lage RSI noteerde men in 215 exact 413 na het voorgaande koersrecord. Het laagste RSI van december 2018 kwam 371 dagen na het koersrecord op de borden.

Wanneeer we deze ratio (factor 1,11) zien we opnieuw dat de huidige prijs te vergelijken is met de prijsbeweging van april 2016.

[affcoups id=”3782″]

Wat leert deze vergelijking over de Bitcoin-prijs?

Voor zover historische koersvergelijkingen relevant zijn concluderen we dat de koersbeweging die we nu zien het meest overeenkomt met die van (april of november) 2016. In een grafiek geeft dit het volgende beeld:

Bitcoin-prijsvergelijk
Bitcoin prijsvergelijk 2016-2020. Gemaakt via Tradingview.

Bij de twee blauwe pijlen zien we de koersniveaus in april en november 2016. Hoewel het koersverloop in aanloop naar deze momenten vlakker was vallen er twee aspecten op. Het eerste aspect is dat men nog een tijd verwijderd was van de echt grote koerssprongen. Deze kwamen namelijk pas het jaar na de halving. Daarmee is de tweede conclusie dat het begrijpelijk is dat Bitcoin aan de vooravond van een volgende koers-explosie staat. Dit zien we ook wanneer we vooruit kijken. Uiteraard geldt daarbij zoals altijd: garantie tot de deur en eigen onderzoek doen is en blijft een must.

Bron: Beincrypto.com

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.