Search
Close this search box.

Goed nieuws voor Bitcoin op weg naar de halving

Inmiddels kunnen we haast letterlijk aftellen naar de komende Bitcoin-halving en bekijken of de voorspelde koersstijgingen waar worden. Voorlopig lijkt de Bitcoin goed op weg. Daarnaast is er goed nieuws voor investeerders te melden. Wij zetten de stand van zaken op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Hoe vergaat het de Bitcoin (BTC)?

Terwijl de rest van de markt vandaag de ruimte lijkt te nemen om te hergroeperen gaat de koers van de Bitcoin nog steeds omhoog. Inmiddels zijn we de $ 9.200,- gepasseerd en blijft de positieve tendens richting de Bitcoin halving gehandhaafd. Deze tendens wordt versterkt door goed nieuws.

Institutionele beleggers stappen massaal in

We zagen al eerder dat de Bitcoin voor Wall Street professionals een steeds belangrijker instrument wordt om hun risico te spreiden. Dat dit geen bakerpraatje was blijkt wel uit de analyse van de handel in de Bitcoins die het eerste kwartaal van 2020 gemined zijn.

Hier zien we namelijk iets opvallends. 50% van de in dit kwartaal gedelfde BTC is opgekocht door twee grote investeringsmaatschappijen. Grayscale Investments en CashApp zijn beide grote partijen die beleggen voor hun klanten. Dit betekent dus dat de klanten van deze bedrijven veel vertrouwen in de BTC hebben.

We zien daarbij dat de investering, in ieder geval voor de klanten van CashApp, bijzonder lucratief geweest is. Als we beseffen dat de BTC de afgelopen maand niet eens de meest profijtelijke cryptomunt was betekent dit een goed vooruitzicht.

Overigens meldt ook Jason A. Williams, samen met Anthony Pompliano oprichter van Morgan Creek Digital, dat hij fors in BTC investeert. Gevraagd naar de waarde van de aankopen is zijn antwoord veelzeggend:

We kunnen dus gevoeglijk concluderen dat de institutionele beleggers hun weg naar BTC hebben gevonden.

Nog meer goed nieuws voor BTC

Naast de interesse van institutionele beleggers zien we dat ook de BTC-whales vol vertrouwen afwachten wat er gebeurt. Statistieken tonen dat het aantal whales (bezitters van 1.000 BTC of meer) is toegenomen. Daarbij blijkt dat zij na de zwarte donderdag in maart kosen om geen winst te nemen. Daarmee speculeren ze dus op een hogere winst in de toekomst. Het is natuurlijk voer voor analytici om de kip en het ei te scheiden. Houden de whales hun belang vast omdat ze zien dat er meer interesse komt of is het andersom? Hoe dan ook, deze berichten zijn goed nieuws voor de BTC-investeerder en geven vertrouwen voor de halving.

[affcoups id=”3782″]

Wat betekent dit nieuws voor de Bitcoin?

Natuurlijk zijn deze berichten goed voor de koers. We zien dat de markt aantrekt en het resultaat steeds beter wordt. De live koersen spreken daarbij boekdelen. De proef op de som wordt echter pas geleverd bij de halving. Gaat de koers met sprongen verder omhoog of krijgen we eerst een verkoopgolf die de oude beurswijsheid ‘buy the rumor, sell the news’ eer aan doet? Één ding is zeker, het wordt een spannende tijd.


Volg CryptoClan op Facebook


🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.