Bitcoin reageerde niet op bullish signalen, maar geen zorgen

Er was gisteren genoeg reden voor de Bitcoin om een fikse koerssprint in te zetten. Dat gebeurde echter niet. Toch is dat geen reden voor zorg. De oorzaak ligt namelijk niet in desinteresse van investeerders. Wij zetten de zaken op een rij.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin had genoeg redenen om bullish te gaan

Gisterenochtend brachten wij het nieuws dat de Hoge Raad van India het verbod voor banken om cryptotransacties te faciliteren terzijde had geschoven. Toen de Amerikaanse Centrale Bank ook nog een renteverlaging aankondigde leek er alle reden voor een koerssprong van de Bitcoin. Immers, hoewel er nog een catch overblijft, zou een ‘nieuwe’ markt van meer dan 1,3 miljard potentiële gebruikers reden zijn om een stijgende vraag in de koers op te nemen.

Daarnaast heeft de renteverlaging in Amerika diverse effecten, waaronder minder vertrouwen in de dollar. In eerdere instanties zorgden renteverlagingen er dan ook voor dat meer mensen de Bitcoin en andere cryptomunten als alternatief zien en daar instappen.

Dit gebeurde echter niet. Hoewel de Bitcoin-koers op het moment van schrijven volgens de live koersen 1,30% hoger ligt dan gisteren is van een bull-stemming geen sprake.

Doemdenkers slaan op tilt

Uiteraard leidde dit tot de nodige verbazing en de critici van cryptovaluta, waarvan Peter Schiff een goed maar omstreden voorbeeld is, schoten direct op tilt. Hij gaf direct een verkoopadvies af.

Nu staat de beste man bekend om zijn scepsis en zijn niet altijd even accurate berichtgeving rond de Bitcoin (om het beleerd te stellen), dus die mening neemt een ieder met een korreltjes zout. Aangezien Schiff een voorvechter is van beleggen in goud namen veel mensen in de reacties gelijk de gelegenheid te baat om de ontwikkeling van de goudprijs en Bitcoin in de afgelopen jaren nog maar eens in herinnering te roepen.

reele waarde bitcoin cryptomunten
Via: depositphotos.com | spaxiax

Waarom werd de Bitcoin dan niet bullish

Objectief gezien was er natuurlijk wel iets opmerkelijks aan de hand, want een bull-run had voor de hand gelegen. Het blijkt echter dat we de schuld daarvoor niet bij desinteresse in de handel maar bij gebrek aan handelsmogelijkheden moesten leggen. Binance kreegt namelijk op een erg ongelukkig moment te maken met storingen.

Handelaren meldden dat zij niet meer konden handelen en dat hun tegoeden niet meer zichtbaar waren. Dit is logischerwijze reden voor paniek. Het zou niet de eerste keer zijn dat traders na een blokkade van accounts en onverwacht onderhoud ondervinden dat er een hack was. De CEO van Binance, kortweg CZ genoemd greep naar Twitter om mensen gerust te stellen.

Hoewel dit hielp om paniekreacties te temperen bleef de beurs fysiek onbenaderbaar om reguliere transacties uit te voeren. Al met al duurde het uren voordat Binance kon melden dat alle problemen voorbij waren en dat de handel weer normaal verliep.

Inmiddels functioneert de grootste cryptobeurs ter wereld weer zoals bedoeld.

[affcoups id=”3782″]

Geen reden tot ongerustheid voor Bitcoin

Op het moment dat de grootste cryptobeurs ter wereld onaangekondigd down gaat wegens onverwacht onderhoud kunnen veel cryptobezitters niet handelen. Dit heeft natuurlijk impact op de koersontwikkeling. Daarbij leidt zo’n reactie ook tot onzekerheid en voorzichtigheid bij veel handelaren op platformen die wel functioneren. Zolang de situatie niet duidelijk is moeten zij namelijk rekening houden met het feit dat er wel grote problemen zijn. Een hack of exitscam van de grootste cryptobeurs ter wereld kan tot onzekerheid, wantrouwen en dalende koersen leiden. Nu het loos alarm blijkt zien we de koers van de Bitcoin ook weer (licht) positief reageren. Er is dus wat ons betreft geen reden tot zorg in de mate die Peter Schiff voorziet.

Doe mee met de Bullrun 🚀10 euro gratis tijdelijke actie bij Bitvavo

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.