Search
Close this search box.

Bitcoin stijgt in stilte voor de positieve storm

Nadat de koers van de Bitcoin aan het begin van de week sterk steeg door de nieuw afgekondigde noodmaatregelen van de Amerikaanse Centrale Bank (FED) komt de koers nu tot rust. Dit is echter volgens analisten stilte voor de storm. Wij zetten de actuele situatie op een rij en geven aan wat je kunt verwachten.

[affcoups id=”2229″]

Bitcoin en cryptomunten komen tot rust

Na de zware koersschommelingen van de afgelopen dagen zien we vanochten in het overzicht met live cryptokoersen een rustige markt. De Bitcoin (BTC) blijft positief en beweegt richting $ 7.000,-. De andere cryptomunten laten een wat meer wisselend resultaat zien.

Vooruitzicht voor BTC op lange termijn gunstiger

We gaven maandag al aan dat de FED wel eens een structurele waardestijging voor de Bitcoin kan hebben ingeluid. Inmiddels delen steeds meer analisten onze visie. Een van de analisten, Ryan Selkis, legt duidelijk uit dat het ‘oneindig’ bijdrukken van geld zal leiden tot sterke inflatie van de dollar. Omdat de Bitcoin gelimiteerd is op maximaal 21 miljoen munten profiteert zij hiervan door toenemende schaarste. Dit betekent volgens hem dat de Bitcoin meer waard zal worden naar mate er meer inflatie voor de dollar optreedt.

https://twitter.com/twobitidiot/status/1242091910937927680

Hij staat in zijn visie niet alleen.

Ook de oprichter van Binance, kortweg CZ genoemd, is ervan overtuigd dat de Bitcoin sterk in waarde zal stijgen. Een waarde van $ 100.000,- is in zijn optiek makkelijk haalbaar. Hij geeft aan dat er een marktkapitalisatie van 2 triljoen nodig is om een koers van $ 100.000,- te behalen. Gezien de huidige situatie is dat wat hem betreft niet onrealistisch. Daarbij stipt hij een ander belangrijk punt aan. Veel hodlers hebben hun cryptomunten eigenlijk buiten de markt gesteld. Daardoor zou er in de praktijk veel minder marktkapitalisatie nodig zijn om dit koersdoel te behalen.

Hoewel twee triljoen voor veel mensen als een oneindig groot bedrag zal klinken valt dat in de macro-economie mee. Het eerste steunpakket van de Amerikaanse overheid heeft al een waarde van 6 triljard en men heeft nu al aangekondigd dat het uitgebreid kan worden indien nodig. Naast deze bespiegelingen over de volgens insiders dus rooskleurige toekomst van de Bitcoin is het ook interessant om te bekijken wat we op korte termijn kunnen verwachten.

Bitcoin koersverwachting op korte termijn

Momenteel beweegt de koers van de Bitcoin (BTC) in stijgende lijn rond $ 6.918,57. Daarmee ligt een aanval op de psychologische grens van $ 7.000,- voor de hand. Daarmee is de weerstand rond $ 6.743,- gepasseerd. De volgende weerstand van $ 7.016,- wordt daarmee cruciaal. Wanneer deze ruim gepasseerd wordt ligt een verdere koersontwikkeling richting $ 10.000,- open.

[affcoups id=”3782″]

Wanneer dit niet het geval is heeft de BTC steun op $ 6.401,- en in het uiterste geval op $ 5.991,-. Wanneer de koers binnen deze bandbreedtes blijft is het bullish patroon niet gebroken. Uiteraard kan Coronanieuws roet in het eten gooien, maar onder normale omstandigheden zijn er geen indicaties dat de Bitcoin onder dit steunniveau zal zakken.

🚀 Bullrun alert

Ontvang gratis 10,- CASH in jouw account door nu te registreren.